14.6.12

ΟΙ ΔΙΑΚΥΡΗΞΕΙΣ, ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ !


Γράφει ο Σταύρος Στραβόλαιμος  
          
(Πλiνθοι και κέραμοι  ατάκτως ερριμμeνοι). 

    Ξενοφώντος Ἀπομνημονεύματα, 3,1,7): πράγματα που βρίσκονται σε πλήρη αταξία. 
 Αταξία λοιπόν, ανακατοσούρα, Βαβέλ, χάβρα των Ιουδαίων,  πολυγλωσσία, πολυλογία,  διγλωσσία, διχογνωμία, ασυναρτησία, αναντιστοιχία, ανακολουθία, αμετροέπεια, σύγχυση και προπέτεια, «ο καθείς και η γνώμη του», είναι τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα, όσων λένε στο ΣΥΡΙΖΑ.
    Ακούσαμε τον κάθε πικραμένο της «ανανεωτικής» και αυτοαποκαλούμενης «ριζοσπαστικής» αριστεράς,  να μας λέει το μακρύ και το κοντό του, για την εξωτερική πολιτική, για το μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις, για το πολιτικό σύστημα, για τους φτωχούς και αδύναμους, για το επαχθές χρέος, για προσκυνημένους και υποτακτικούς της Τρόικας και άλλα πολλά και σπουδαία. Εκμεταλλευόμενοι αριστοτεχνικά την οργή του κόσμου, τόχουν ρίξει στην τρελή, δικαιώνοντας μια χαρά, το «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν».  
Τα παραδείγματα πολλά. Από πού να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς.
Στρατούλης στο Βήμαfm, πρωί, 8 Μαΐου 2012: «Οι τράπεζες έχουν 165 δις καταθέσεις των Ελλήνων και με άμεσο δημόσιο έλεγχο τους,  θα χρησιμοποιήσουμε για ανάπτυξη και παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Στρατούλης στον ΣΚΑΊ, απόγευμα 8 Μαΐου 2012: «Δεν θα δεσμεύσουμε τις καταθέσεις, αλλά θα ελέγχουμε τη διεθνή κίνηση των μεγάλων κεφαλαίων για να προστατέψουμε την οικονομία με ενδεχόμενο πλαφόν 150000 με 200000 ευρώ».
Μ. Γλέζος στο ΜΕGA, 12 Μαΐου 2012: «Μπορεί να συναφθεί ένα εσωτερικό δάνειο, εθελοντικό ως προς τους φτωχούς και υποχρεωτικό ως προς τους πλούσιους. Δάνειο όχι κατάσχεση. Οι έχοντες άνω των 20000 ευρώ εισόδημα ή κατάθεση, θα πληρώνουν 1200 ευρώ το χρόνο, ήτοι 100 ευρώ το μήνα».
Γ. Μηλιός, 10 Μαΐου (υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ): «Πρέπει να σκεφτούμε μέτρα άμεσης απόδοσης. Για παράδειγμα θα ζητήσουμε από τους εφοπλιστές να δείξουνε τον πατριωτισμό τους και σε επίπεδο μιας έκτακτης εισφοράς, διότι θεωρούμε ότι η φορολόγηση είναι χαμηλή σε σχέση με τον κύκλο εργασιών τους, τα κέρδη τους κ,λπ.»
Δραγασάκης στον ρ/σ Realfm, 11 Μαΐου 1012: «Η έννοια της καταγγελίας είναι ένας πολιτικός όρος. Τι θα πει καταγγέλλω; Υπάρχουν αρκετές συγχύσεις. Στη σκέψη τη δική μας δεν υπάρχει η έννοια της μονομερούς πράξης. Δηλαδή να βγούμε και μονομερώς να πούμε διαγράφουμε το χρέος, καταγγέλλουμε κλπ. Άλλο το τι θέλουμε να κάνουμε και άλλο πως θα γίνει αυτό».
Ζ. Κωνσταντοπούλου στη ΝΕΤ, 8 Μαΐου 2012: Εμείς έχουμε πει προεκλογικά και μετεκλογικά λέμε το ίδιο, ότι θα καταγγείλουμε το μνημόνιο.
Παπαδημούλης στο Βήμαfm, 9 Μαΐου 2012: «Άρα εμείς, δεν λέμε καταγγέλλουμε το μνημόνιο και τους επιστρέφουμε τα λεφτά. Δεν λέμε αυτό. Λέμε ότι διεκδικούμε με την καταγγελία του μνημονίου να ξεκινήσουμε μια συζήτηση που θα έχει τα στοιχεία της διαπραγμάτευσης».
Π. Λαφαζάνης στον ρ/σ flash, 8 Μαΐου 2012: Θα καταγγείλουμε το μνημόνιο. Θα το ακυρώσουμε. Θα ακυρώσουμε όλες τις ρυθμίσεις που απορρέουν από το μνημόνιο. Δεν είναι υπό διαπραγμάτευση. Δεν διαπραγματευόμαστε το στοιχειώδες».
Σταθάκης στο Βήμαfm , 9 Μαΐου 2012: Είναι δύσκολο να αποκατασταθεί το ύψος των μισθών και των συντάξεων και ταυτόχρονα να γίνεται πληρωμή τους.
Αφροδίτη Θεοπεφτάτου στο Βήμαfm 14 Μαΐου 2012: «Και τι θα πάθουμε δηλαδή αν πληρώνουμε με δραχμές; Αυτό είναι το ζητούμενο; Και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας συζητούσαν ότι πιο πολύ τους κοστίζει να μας βγάλουν από την ευρωζώνη παρά να μείνουμε».
Ν. Χουντής 8 Μαρτίου 2012: « Όντως, ο φτωχός, ο άπορος, ο άστεγος, είτε με ευρώ, είτε με δραχμή πάλι στην ίδια κατάσταση θα βρίσκεται αν δεν αλλάξουν οι πολιτικές. Δεν είναι νομισματικό το ζήτημα, αλλά πολιτικό».
Aλέξης Τσίπρας στις προγραμματικές δηλώσεις του: «Μνημόνιο ή Σύριζα».

   ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ;

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου