15.6.12

ΕΡΜΑΙΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΩΝ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ !!


 ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ...ΤΡΙΒΟΥΝ ΤΑ ΧΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΟΙ !!
Πρωτοφανές θρίλερ για την πρωτιά προοιωνίζονται τα μηνύματα που καταφθάνουν από και προς τα επιτελεία της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, δύο 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες της πιο κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης της Μεταπολίτευσης. Τα επιτελεία της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα, με τους δημοσκόπους να σηκώνουν τα χέρια ψηλά και να αδυνατούν να κάνουν ασφαλείς προβλέψεις, καταγράφοντας διαφορές στο όριο του στατιστικού λάθους.
Δύο ημέρες πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, Συγγρού και Κουμουνδούρου επιδίδονται σε μια μάχη ακραίας πόλωσης, ρίχνοντας όλο το βάρος στην προσέλκυση των αναποφάσιστων ψηφοφόρων, οι οποίοι υπολογίζονται σε περίπου 700.000.
Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ενώ τις προηγούμενες ημέρες τα δύο κόμματα διέρρεαν πως έχουν καθαρό προβάδισμα έναντι του αντιπάλου, τις τελευταίες ώρες ακολουθούν μια αντίστροφη επικοινωνιακή τακτική, προκειμένου να αποφύγουν ενδεχόμενη αποσυσπείρωση. Εξ ου και η επίθεση της ΝΔ σε στελέχη της «δημιουργίας, ξανά!» και συγκεκριμένα του κ. Μάνου, ο οποίος σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ δήλωσε ότι η ΝΔ έχει προβάδισμα 4-5 μονάδες.
Η Συγγρού κατηγορεί τα στελέχη της «δημιουργίας, ξανά!» και της Δράσης ότι προβάλλοντας δεδομένη νίκη της ΝΔ θέλουν να δημιουργήσουν συνθήκες «χαλαρής ψήφου» και να αποσπάσουν Κεντροδεξιούς ψηφοφόρους.
Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων εκτιμούν πως ουσιαστικά το αποτέλεσμα θα κριθεί από τους λεγόμενους ψηφοφόρους της “μιας ημέρας”, αυτούς δηλαδή που θα αποφασίσουν τι θα ψηφίσουν ακριβώς μέσα στο παραβάν, πάνω από την κάλπη. Δηλώνουν σχεδόν βέβαιοι, πάντως, πως το πρώτο κόμμα, όποιο και αν είναι αυτό, δεν θα καταφέρει να πιάσει το 30%.
Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, οι εκτιμήσεις λένε ότι το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να παλεύει για να διατηρήσει τα ποσοστά της 6ης Μαΐου, αλλά λέγεται ότι πολύ δύσκολα θα τα καταφέρει. Τα υπόλοιπα κόμματα, πάντα σύμφωνα με εκτιμήσεις και όχι τις δημοσκοπήσεις που είναι απαγορευμένες, κινούνται μεταξύ 4-7%, με τη ΔΗΜΑΡ να καταγράφει οριακή άνοδο, τη Χρυσή Αυγή να διατηρεί τα ποσοστά της και ΚΚΕ και Ανεξάρτητους Έλληνες να κινούνται πτωτικά. Μάχη για είσοδο στη Βουλή δίνει η δημιουργία, ξανά!
Σε κάθε περίπτωση, οι εκτιμήσεις κινούνται σε ένα πρωτοφανές σκηνικό πολιτικής ρευστότητα.  Όλα δείχνουν λοιπόν ότι, αυτή τη φορά, η κάλπη θα είναι πραγματικά... γκαστρωμένη και κανείς δεν ξέρει τι θα... γεννήσει, καθώς ο υπέρηχος(δημοσκοπήσεις) αδυνατεί να βγάλει ασφαλή συμπεράσματα.apospasma.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου