11.6.12

Που είναι τώρα τα γιαούρτια, οι προβοκάτσιες, οι αγριάδεςκαι οι αγανακτισμένοι;


Γράφει ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΤΡΑΒΟΛΑΙΜΟΣ
Σχέδιο οργανωμένο και καλά μελετημένο του ΣΥΡΙΖΑ  ήταν, πάει και τελείωσε. Οι μάσκες έπεσαν. Φώναξαν, βρόντηξαν, γιαούρτωσαν, προπηλάκισαν, καθύβρισαν, απείλησαν, τρομοκράτησαν, στο τέλος όμως τα κατάφεραν. Ανέβασαν τα εκλογικά τους ποσοστά και ησύχασαν.
Αυτή ήταν η πλεκτάνη σε βάρος του ΠΑΣΟΚ και των στελεχών του. 
Να συκοφαντηθεί η προσπάθεια του Κινήματος, να υπονομευτεί και να θαμπώσει στα μάτια της κοινωνίας η τιτάνια προσπάθεια για τη σωτηρίας της χώρας, να επικρατήσει σύγχυση και αποπροσανατολισμός με παραμυθίες, ψευδολογίες και έρπουσα φημολογία.
Τώρα ο κ. Τσίπρας και τα στελέχη των 12 συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι χαρούμενοι και ευτυχισμένοι.  Το προμελετημένο και αριστοτεχνικά οργανωμένο έγκλημα σε βάρος της δημοκρατικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ, που τους ενθάρρυνε με την ανοχή της και τελικώς μαρτύρησε για το καλό του τόπου, είναι γεγονός.
    Τώρα ξαφνικά,  ούτετσαμπουκάδες, ούτε βρισίδια, ούτε γιαουρτώματα, ούτε απειλές, ησυχία, τάξη και ασφάλεια. Ο στόχος επετεύχθη. Το ΠΑΣΟΚ επιτέλους γονάτισε θανάσιμα πληγωμένο. ‘Oλα καλά και όλα ωραία και κανένας«αυθόρμητα αγανακτισμένος» πολίτης, δεν ασχολείται πια μαζί του. Η μετεκλογική της 6ηςΜαΐου  πραγματικότητα, ολοφάνερα το αποδεικνύει. Και μη μου πει κανείς το αντίθετο, γιατί η αλήθεια βγάζει μάτι  από χιλιόμετρα μακριά.
Μπράβο στα παλικάρια του Σύριζα. Το φέρανε από δω, το πήγανε από κει, τα καταφέρανε.  Από ένα κόμμα του τροχόσπιτου, που μπαίνει δεν μπαίνει στη βουλή, με τούτα και με κείνα πέτυχαν διάνα.  Καβάλα πάνω  στα λεφτά που εξασφάλισε το ΠΑΣΟΚ με τα μνημόνια, για να μην βιώσει η χώρα την άβυσσο της άτακτης χρεοκοπίας, με ψευτιές, αλχημείες, πλαστογραφίες, καταγγελίες, αντιμνημονιακές υστερίες και γιαουρτο-εκσφενδονίσματα,  φτάσανε στα πρόθυρα της εξουσίας.
 Και μπροστά στα κάλλη της, το ρίξανε στην κομψευόμενη επιχειρηματολογία, γεμάτη όμως με απίθανες μπαρούφες που ακόμα και έναςαδαής περί τα οικονομικά αντιλαμβάνεται ότι οι άνθρωποι δεν έχουν τον θεό τους. Τέτοια ανακατοσούρα ιδεών και απόψεων, τόση άγνοια κινδύνου και αδιαφορία για τα ευρωπαϊκά και διεθνή δεδομένα, σε κάνουν να αναρωτιέσαι πραγματικά, που ήταν όλοι τούτοικρυμμένοι τόσο καιρό, τι σόι άνθρωποι είναι,  ποιοί θέλουν να μας κυβερνήσουν.
Τέλος πάντων οι πολίτες που τους βλέπουν, τους ακούνε και τους στήριξαν, έχουν ξανά τον πρώτο λόγο. Ας κρίνουν με γνώμονα το συμφέρον το δικό τους και των παιδιών τους, με προσοχή ναμην επιβεβαιώσουν τη λαϊκή ρήση «στερνή μου γνώση να σ΄ είχα πρώτα».

Y.Γ 1
.Οι λεβέντες των προπηλακισμών και των γιαουρτωμάτων να θυμούνται πάντως, ότι έτσι όπως εύκολα ο λαός γοητευμένος από τις εύκολες υποσχέσεις τους σήμερα τους ψηφίζει, έτσι εύκολα θα αντιστραφούν οι όροι και τότε θα είναι διπλά αγανακτισμένος και σφόδρα οργισμένος σε βάρος τους. Έχει ο καιρός γυρίσματα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου