13.6.12

Διαμαρτυρία των Λιμενικών Νοτίου Πελοποννήσου στο Λιμεναρχείο Καλαμάτας


Παράσταση διαμαρτυρίας έκαναν στις 11:00 το πρωϊ σήμερα μπροστά στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Νότιας Πελοποννήσου μαζί με τις οικογένειές τους , διαμαρτυρόμενοι για την  ανύπαρκτη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Το παρόν έδωσαν συμπαραστεκόμενοι στους εν ενεργεία συναδέλφους τους και οι  απόστρατοι  Αξιωματικοί  και Υπαξιωματικοί του Λ.Σ. οι οποίοι, να σημειωθεί  στο σημείο αυτό , ότι ιδρύετε Σωματείο Αποστράτων Λιμενικού Σώματος Νομού Μεσσηνίας. 

Επέδωσαν ψήφισμα στον Κ. Λιμενάρχη Καλαμάτας κ. Κώστα Λαμπρόπουλο στο οποίο ανέφεραν μεταξύ άλλων:
Ομόφωνα αποφασίστηκε να έκδοση του ψησίματος διαμαρτυρίας για την παντελή έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης τα τελευταία τέσσερα χρόνια. 

Καταγγέλλουν την  απαξίωση της υγειονομικής περίθαλψης τους, αφού οδηγούνται στην εξαθλίωση οι 20.000ασφλασιμένοι λιμενικοί με τις οικογένειές τους. Έχοντας ως απώτερο σκοπό την ένταξη τους στο ήδη βεβαρυμμένο ΕΟΠΠΥ. Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε και ο Πρόεδρος της  Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος κος Καμβύσης Σαράντος , αναγκάστηκε να γράψει το παιδί του στον νηπιαγωγείο χωρίς να έχει κάνει όλα τα εμβόλια γιατί δεν μπορούσε να καλύψει ο ίδιος το κόστος τους.

Οι κινητοποιήσεις των Λιμενικών θα συνεχιστούν προκειμένου να πετύχουν την κάλυψη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης τους.


ΨΗΦΙΣΜΑ

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος
Το συνδικαλιστικό κίνημα του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. αποτελούμενο από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος και τις 18 Ενώσεις Προσωπικού Λ.Σ. σε όλη τη χώρα μέλη της, αποφάσισε ΟΜΟΦΩΝΑ:

Α) ΝΑ ΕΚΔΩΣΕΙ το παρόν ψήφισμα με σκοπό την ανάδειξη του μεγάλου προβλήματος που αντιμετωπίζουν τα στελέχη του Σώματος, από την παντελή έλλειψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης εδώ και τέσσερα χρόνια.

Ένα πρόβλημα που είναι ανεξάρτητο από τους πόρους που απαιτούνται κατ' έτος για την κάλυψή του, αφού οι αντίστοιχες κρατήσεις στην μισθοδοσία μας, υπερβαίνουν κατά πολύ τις σχετικές πιστώσεις που εγγράφονται κατ' έτος στον προϋπολογισμό.

Β) ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΕΙ την ασυνέπεια της πολιτείας στις συμβατικές υποχρεώσεις της, για την παροχή υπηρεσιών υγείας.

Γ) ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΕΙ την εφαρμογή της προσφιλούς για το σύστημα μεθόδου της απαξίωσης της υγειονομικής μας περίθαλψης, που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να ήταν υγιής, καθώς και την εξαθλίωση ημών και των οικογενειών μας, συνολικά 20.000 ασφαλισμένων, με στόχο την ένταξή μας στον βαρύτατο ασθενούντα ΕΟΠΥΥ, τον οποίο πριν καλά καλά τον δημιουργήσουν, τον ακύρωσαν στην πράξη, ρίχνοντας 9.500.000 ασφαλισμένους στην αβεβαιότητα και στην απελπισία.

Δ) ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ σαφές ότι δεν θα επιτρέψει με κάθε τρόπο, ανάλογη αντιμετώπιση.

Ε) ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ την άμεση λήψη πρωτοβουλιών ικανών να βάλουν τέλος στην 4χρονη ταλαιπωρία μας.

ΣΤ) ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα ανεχθούμε άλλο να επαιτούμε και να δίνουμε την μάχη του αυτονόητου.

Την μάχη για το δικαίωμα στην υγεία.

Στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνούν οι εργαζόμενοι όλης της χώρας, το αγαθό της υγείας πρέπει να διατηρήσει τον δημόσιο και δωρεάν χαρακτήρα του, αν θέλουμε να υπάρχει κοινωνική συνοχή και ταυτόχρονα σοβαρές προϋποθέσεις εξόδου από την κρίση.

Εμείς την χρεωκοπία του συστήματος υγείας την ζούμε και την βιώνουμε εδώ και 4 χρόνια.

Για τον λόγο αυτό είμαστε αποφασισμένοι να συστρατευτούμε και να συμμετέχουμε στους κοινούς αγώνες, με όλη την ελληνική κοινωνία που αντιμετωπίζει ανάλογα προβλήματα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου