23.6.12

Γεωργία Σαμαρά: Η «γαλάζια» πρώτη κυρία!


Ιδιαίτερα συγκινημένη ήταν η σύζυγος του πρωθυπουργού την Πέμπτη το μεσημέρι, όταν την υποδέχθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ο Αντώνης Σαμαράς.
 Η Γεωργία Σαμαρά, που έφτασε στην Ηρώδου του Αττικού φορώντας ένα πολύχρωμο καλοκαιρινό φόρεμα, φαινόταν ικανοποιημένη και υπερήφανη για τη μετά από χρόνια δικαίωση του συζύγου της. Ήταν ίσως η πρώτη φορά που η Γεωργία Σαμαρά άφησε να φανούν τα συναιθήματά της.
Με αστική καταγωγή, κόρη του Πελοποννήσιου επιχειρηματία Άκη Κρητικού της βιομηχανίας «Κύκνος», χαρακτηρίζεται από ευγένεια και ήθος, ενώ αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας. «Δεν είναι στο δικό μας στυλ να δίνουμε συνεντεύξεις, ούτε εγώ, αλλά ούτε και τα παιδιά. Δεν είναι του δικού μας ύφους», έχει δηλώσει παλαιότερα η ίδια.
Με τον Αντώνη Σαμαρά γνωρίστηκαν πριν από 23 χρόνια σε μια εκδήλωση της Ν.Δ. στον κινηματογράφο «Αστέρια» επί της Κηφισίας, στο ύψος της Νέας Ερυθραίας, όπου κεντρικός ομιλητής ήταν ο ίδιος. Φοιτήτρια τότε του Πολυτεχνείου, η μελαχρινή και κομψή Γεωργία εντυπωσίασε τον νεαρό και πολλά υποσχόμενο πολιτικό. Οι δυο τους ξανασυναντήθηκαν στην προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ. έξω από την είσοδο της Μεγάλης Βρετανίας και έκτοτε είναι πάντα μαζί.
Παντρεύτηκαν τον Μάιο του 1990 στην ιδιαίτερη πατρίδα του πρωθυπουργού, την Πύλο, με κουμπάρο τον ξάδελφο του τωρινού πρωθυπουργού, Δημήτρη Ζάννα. Την επομένη ακολούθησε γαμήλιο γλέντι στην Καλαμάτα, με ανοιχτή πρόσκληση για όλους τους Μεσσήνιους. Όσοι θυμούνται εκείνες τις στιγμές αναφέρουν ότι συγκεντρώθηκαν πάνω από 10.000 άνθρωποι για να μοιρασθούν τη χαρά του νιόπαντρου ζεύγους υπό τους ήχους του Ζαμπέτα, της Μαρινέλλας και του Μητσιά.
Λίγα χρόνια αργότερα έφεραν στη ζωή την κόρη τους, Λένα, η οποία, μετά την αποφοίτησή της από το Κολλέγιο Αθηνών, συνεχίζει τώρα τις σπουδές της στο Λονδίνο.
Το δεύτερο παιδί της οικογενείας, ο Κωνσταντίνος, είναι επίσης μαθητής του Κολλεγίου και μαζί με τον κ. Σαμαρά, ως γνήσιοι «γαύροι», παρακολουθούν αρκετά συχνά στο «Καραϊσκάκη» αγώνες του Ολυμπιακού. Η όμορφη Ναυπλιώτισσα στάθηκε δίπλα στον σύζυγό της κατά την περίοδο της πολιτικής του ερήμου. «Έχω περάσει δύσκολες ώρες πολιτικής απομόνωσης, αλλά έχω γίνει καλύτερος άνθρωπος μέσα από αυτές. Στα 11 χρόνια πολιτικής μοναξιάς μοναδικό στήριγμα για μένα ήταν η γυναίκα μου», έχει δηλώσει συγκινημένος σε συνέντευξή του ο κ. Σαμαράς.:weekend

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου