8.6.12

Αντιφασιστικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και άλλες πόλεις


Διαδήλωση στην πλατεία Ομόνοιας θα πραγματοποιήσουν σήμερα στις 7 το απόγευμα, αντιφασιστικές και αντιρατσιστικές ενώσεις, ενώ παράλληλες διαδηλώσεις θα γίνουν σε Θεσσαλονίκη, Ρέθυμνο, Ιωάννινα, Πάτρα, Αλεξανδρούπολη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας.
Αίτημα των διαδηλωτών, όπως αυτό τονίστηκε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, είναι τα κόμματα να σταματήσουν να νομιμοποιούν με την παρουσία τους οποιαδήποτε συζήτηση στην οποία συμμετέχει εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής.
Παράλληλα θα ζητήσουν την άρση της νομιμότητας της Χρυσής Αυγής από τον 'Αρειο Πάγο.
Οι διαδηλώσεις είχαν προγραμματιστεί εδώ και ημέρες με αφορμή την είσοδο στη Βουλή της Χρυσής Αυγής, ενώ όπως τονίστηκε στη συνέντευξη Τύπου, μετά τη χθεσινή επίθεση του εκπροσώπου Τύπου και υποψήφιου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, εναντίον των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη και του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου, γίνεται επιτακτική.
Σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ ο επικεφαλής της πρωτοβουλίας «Ποτέ Ξανά» και μέλος της κίνησης κατοίκων του 6ου διαμερίσματος, Χρήστος Ρουμπάνης, τονίζει ότι «με αυτό το περιστατικό αποκαλύφθηκε ο ναζιστικός χαρακτήρας της Χρυσής Αυγής, η οποία συνεργάζεται με την αστυνομία και ψευδώς παρουσιάζεται ως αντιμνημονιακό κόμμα, καθώς όπως έπραξε στην Χαλυβουργία χτυπάει τις απεργίες και τους ταξικούς αγώνες».
Τέλος, έγινε έκκληση στους πολίτες να παραβρεθούν τη Δευτέρα 11 Ιουνίου, στις 9 το πρωί, μπροστά από το μονομελές Εφετείο της Αθήνας, όπου θα δικαστεί ο Ηλ.
Κασιδιάρης για παλιότερη υπόθεση και να απαιτηθεί η παραδειγματική τιμωρία του.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου