29.6.12

Πανηγυρική εκλογή Μεϊμαράκη – Νέος πρόεδρος της Βουλής

Με 223 ψήφους επί του συνόλου των 290 βουλευτών που συμμετείχαν στη διαδικασία, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης εξελέγη πρόεδρος του ελληνικού Κοινοβουλίου.
Εξήντα έξι βουλευτές ψήφισαν λευκό, ενώ ένας έριξε άκυρο ψηφοδέλτιο. Όπως παρατήρησε ο πρώτος αντιπρόεδρος των απερχόμενης Βουλής, Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος ανακοίνωσε το αποτέλεσμα, η συναίνεση που επιδείχθηκε στο πρόσωπο του κ. Μεϊμαράκη αποτελεί ρεκόρ της μεταπολιτευτικής περιόδου.
Όπως είναι γνωστό, η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας κατά τις προηγούμενες ημέρες ήταν αρκετά... αγχωμένη, καθώς φοβόταν το ενδεχόμενο «διαρροών» στην ψηφοφορία. «Διαρροών» που θα μπορούσαν να εκδηλωθούν και με την αναγραφή του ονόματος του απερχόμενου προέδρου, Βύρωνα Πολύδωρα, σε ψηφοδέλτια.
Τελικά όμως ο κ. Μεϊμαράκης αποδείχθηκε- για άλλη μια φορά- «μετρ» στις πολιτικές επαφές και στους δύσκολους χειρισμούς. Οι επαφές του με στελέχη διαφόρων πολιτικών χώρων τελεσφόρησαν.   
Χαρακτηριστικό του κλίματος ήταν κι ένα γεγονός: Ο κ. Πολύδωρας αξιοποιώντας έναν αστεϊσμό των Ανδρέα Λυκουρέντζου και Κώστα Τασούλα, έδειξε το ψηφοδέλτιο με το όνομα του Ευάγγελου Μεϊμαράκη, το οποίο και έριξε στην κάλπη.
Το απόγευμα θα εκλεγούν και οι αντιπρόεδροι της Βουλής.
Στην ομιλία του, ο νεοεκλεγείς κ. Μεϊμαράκης τόνισε μεταξύ άλλων ότι χρειάζεται προσπάθεια ώστε να ανακτήσει το κύρος του ο πολιτικός κόσμος. Δεσμεύτηκε να επιτελέσει τα καθήκοντά του ως «πρόεδρος όλων των πτερύγων».
Επίσης, ο νέος πρόεδρος διατύπωσε ορισμένες απόψεις για την αναβάθμιση του κοινοβουλευτικού έργου. Είπε μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν οι δυσνόητοι νόμοι, όπως επίσης και το φαινόμενο των τροπολογιών με περιεχόμενο άσχετο προς τα νομοσχέδια, στα οποία αυτές εντάσσονται.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου