10.6.12

ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑ Η ΙΣΠΑΝΙΑ !!


Ολοκληρώθηκε  η τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την Ισπανία.
Η Ισπανία θα "ζητήσει μια ευρωπαϊκή χρηματοπιστωτική βοήθεια" για τις τράπεζές της, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας της χώρας Λουίς ντε Γκίντος. "Η οικονομική αυτή στήριξη θα κατευθυνθεί προς το (ισπανικό δημόσιο ταμείο αρωγής του τομέα) Frob και το Frob θα δώσει τα χρήματα αυτά στις τράπεζες που το ζητούν", σημείωσε κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μαδρίτη μετά τη λήξη της τηλεδιάσκεψης του Eurogroup.
Ο ντε Γκίντος δεν έδωσε στη δημοσιότητα έναν αριθμό όσον αφορά τη βοήθεια αυτή, ωστόσο σημείωσε ότι η βοήθεια προς την Ισπανία δεν θα συνδέεται "με κανέναν όρο εκτός του χρηματοπιστωτικού τομέα".
Πηγή προσκείμενη στο θέμα αυτό δήλωσε ότι η Ισπανία θα ζητήσει βοήθεια για τις τράπεζές της και η ευρωζώνη θα αποδεχθεί το αίτημά της.
Επίσης άλλες πηγές προσκείμενες στο ζήτημα δήλωσαν ότι το σχέδιο βοήθειας για τις ισπανικές τράπεζες θα ανέρχεται σε "έως 100 δισεκατομμύρια ευρώ".
Η ευρωζώνη δεν θα ζητήσει από την Ισπανία ένα σχέδιο λιτότητας, δήλωσε παράλληλα ευρωπαϊκή κυβερνητική πηγή, ενώ, σύμφωνα με πηγή προσκείμενη στο θέμα, το ΔΝΤ θα μετάσχει στο σχέδιο βοήθειας έχοντας έναν ρόλο επίβλεψης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου