15.6.12

ΚΑΛΑΜΑΤΑ-Στήριξη της πρότασης του ΠΑΣΟΚ και κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης !


ΖΗΤΗΣΕ Η ΑΝΝΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
Το ΠΑΣΟΚ έχει την πιο υπεύθυνη πρόταση για την επιβίωση της χώρας και τη διέξοδο από την κρίση, τόνισε χθες το βράδυ, από την Παραλία της Καλαμάτας, η Άννα Διαμαντοπούλου, κατά την κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματος.
Η χώρα βρίσκεται σε πόλεμο, υπογράμμισε, γι’ αυτό και χρειάζεται κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, η οποία θα έχει την κοινωνική και όχι μόνο την κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Η κυβέρνηση αυτή, είπε η κ. Διαμαντοπούλου, αμέσως μετά τις εκλογές θα υπερασπιστεί τη συνέχιση της χρηματοδότησης της χώρας ώστε να γίνει η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και από τον Ιούλιο να ξεκινήσει η χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των μεγάλων έργων, που άμεσα θα δημιουργήσουν τουλάχιστον 320.000 θέσεις εργασίας, ενώ θα υλοποιηθούν και τα προγράμματα απασχόλησης, στα οποία θα εργαστούν ακόμα 100.000 άνεργοι.
Επιπλέον αυτή η κυβέρνηση εθνικής συνευθύνης, τόνισε η πρώην υπουργός και βουλευτής, θα διαπραγματευτεί την αναθεώρηση του μνημονίου κυρίως σε ό,τι αφορά τις συλλογικές συμβάσεις και τις εργασιακές σχέσεις, ενώ θα ζητήσει και την παράταση κατά δύο ή τρία χρόνια της προθεσμίας για τη δημιουργία πρωτογενούς πλεονάσματος ώστε να αποτραπούν μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Η Άννα Διαμαντοπούλου τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει τη μεγάλη ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα, λόγω της ακραία αντιμνημονιακής πολιτικής της για δύο χρόνια και της επιμονής για τη διενέργεια των εκλογών με επιδίωξη την αυτοδυναμία και την πρωθυπουργία του Αντώνη Σαμαρά. «Η Ν.Δ. έπεσε στο λάκκο που η ίδια άνοιξε», σχολίασε η πρώην υπουργός.
Για το ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι οι θέσεις του θα οδηγήσουν τη χώρα σε ρήξη με την Ευρωπαϊκή Ένωση και κάλεσε την ηγεσία του να απαντήσει ξεκάθαρα στους ψηφοφόρους τι επιδιώκει, σχολιάζοντας μάλιστα ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ειλικρινείς τότε διαπράττει το μεγαλύτερο ψέμα από τη μεταπολίτευση μέχρι σήμερα.
Η Άννα Διαμαντοπούλου έκανε και αυτοκριτική, μιλώντας για λάθη που έκανε το ΠΑΣΟΚ στα δύο χρόνια που κυβέρνησε μόνο του τη χώρα, ωστόσο υπογράμμισε ότι το κόμμα της πήρε μόνο του στην πλάτη του την επιβίωση της Ελλάδας από τη χρεοκοπία και τα κατάφερε.
Τέλος, κάλεσε τα στελέχη και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ να δώσουν τις δύο ημέρες που μένουν μέχρι να ανοίξουν οι κάλπες το μεγάλο αγώνα για την ενημέρωση του κόσμου για τις θέσεις και τις προτάσεις του κόμματος.
Τέλος, παρουσίασε τους υποψήφιους βουλευτές στη Μεσσηνία, τη Νάντια Γιαννακοπούλου, το Δημήτρη Κουσελά, το Λεωνίδα Φιλιππόπουλο, τον Τάσο Αποστολόπουλο, την Ευτυχία Γκραίκη, το Διονύση Αλευρά (απουσίαζε ο Στράτης Καλογερέας).
Στο ακροατήριο ήταν, μεταξύ άλλων, οι πρώην βουλευτές Σταύρος Μπένος και Γιάννης Γιαννακόπουλος, οι αντιπεριφερειάρχες Ντίνα Νικολάκου και Παναγιώτης Αλευράς, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας, Θόδωρος Μπρεδήμας, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Μεσσήνης Νίκος Τζώρτζης.
Στ.Μ..kalamatajournal.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου