11.6.12

Η Χρυσή Αυγή μετατρέπει τη βία σε πολιτικό μανιφέστο


 ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ !!
Αντί να δείξει μεταμέλεια μετά το χαστούκι στη Λιάνα Κανέλλη η Χρυσή Αυγή πέρασε στην αντεπίθεση υβρίζοντας όλα τα κόμματα, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και δημοσιογράφους.
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος προέβλεψε ότι το χαστούκι θα αποδώσει εκλογικά στο κόμμα του και είπε ότι αυτή η επίθεση δεν ήταν η «κηδεία» αλλά η «ανάσταση» της Χρυσής Αυγής.
Η εκλογική επιτυχία της ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν στη Γαλλία φαίνεται ότι έδωσε φτερά στη Χρυσή Αυγή. Ο κ. Μιχαλολιάκος εξαπέλυσε επίθεση εναντίον όλων, στην προσπάθειά του να καλύψει πολιτικά τον Ηλία Κασιδιάρη και τα οκτώ μέλη του κόμματός του που συνελήφθηκαν στη Βέροια μετά από επεισόδια.
Μιλώντας σε προεκλογική συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε τις επιθέσεις του από τον Κάρολο Παπούλια και όταν οι συγκεντρωμένοι τον αποδοκίμασαν εκείνος τον ειρωνεύτηκε, λέγοντας ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατία είναι «μεγαλόψυχος» επειδή είχε δανείσει τη Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου.
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος αναφέρθηκε και στο τηλεφώνημα που δέχτηκε από τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμένο με αφορμή την επίθεση Κασιδιάρη στις δύο βουλευτές : «Εγινε πόλεμος με την Τουρκία ; Τι πράγματα είναι αυτά;» φέρεται να είπε στον κ. Πικραμένο.
Ειρωνία επεφύλαξε και για τη Νέα Δημοκρατία, την οποία χαρακτήρισε «ψόφια» τη ΝΔ ενώ τόνισε ότι «ο Αντώνης [Σαμαράς] και ο Προκόπης [Παυλόπουλος] θέλουν να σώσουν την Ελλάδα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ ο Προκόπης δεν μπόρεσε να σώσει τη Λιάνα Κανέλλη και θα σώσει ολόκληρη Ελλάδα;».
O Νίκος Μιχαλολιάκος δεν έμεινε εκεί. Η  ομιλία του ήταν γεμάτη χαρακτηρισμούς για τους πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους συλλήβδην προσπάθησε να ακυρώσει:
  • Τον Πάνο Καμμένο τον αποκάλεσε «αθώο παιδί του λαού» και αναρωτήθηκε που ήταν επί 19 χρόνια όταν «δεν έβλεπε τους μετανάστες».
  • Τον Γιώργο Καρατζαφέρη χαρακτήρισε «γελοίο» 
  • Τον Φώτη Κουβέλη τον είπε «κοράκι του Μνημονίου»
Από τα πυρά του φυσικά δεν ξέφυγε η Λιάνα Κανέλλη, την οποία χαρακτήρισε «μπολσεβίκα τραμπούκα» ενώ επιτέθηκε και στον δημοσιογράφο Αντώνη Δελατόλλα, που ήταν στο στούντιο του ANT1.
Κριτική έκανε ο κ. Μιχαλολιάκος και στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης για την πρότασή του να δοθεί το όνομα του Κεμάλ Ατατούρκ σε δρόμο της συμπρωτεύουσας ενώ οι συγκεντρωμένοι φώναζαν «Μπουτάρη σκουλίκι»!
Κασιδιάρης: Στημένο το επεισόδιο εις βάρος μου
Την ίδια ώρα ο Ηλίας Κασιδιάρης πέρναγε στην αντεπίθεση και καταχειροκροτήθηκε από οπαδούς του κόμματος στα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής στα Ανω Λιόσια όταν είπε ότι η χειροδικία εναντίον της Κανέλλη «ήταν στημένο επεισόδιο εις βάρος του».
Ανεβάζουν τους τόνους και τα μέλη της Χρυσής Αυγής στην επαρχία όπως φάνηκε από επίθεση μελών του κόμματος στο κέντρο της Βέροιας. Ενώ μοίραζαν προεκλογικό υλικό στις καφετέριες της πόλης και δέχτηκαν επίθεση από ομάδα αντιεξουσιαστών προκάλεσαν συμπλοκή, εισέβαλαν σε κατάστημα, έσπασαν τη τζαμαρία και τραυμάτισαν 2 άτομα.
Αυξάνονται επίσης τα κρούσματα κατά μεταναστών στην Αθήνα και πρόεδροι κοινοτήτων μεταναστών καταγγέλουν ότι οι ακροδεξιές ομάδες έχουν αποθρασυνθεί την ώρα που η αστυνομία δείχνει αδιαφορία και αφήνει τους ακροδεξιούς να δρουν ανενόχλητοι.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου