7.6.12

Ξεκινούν αύριο τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ για την Αργοναυτική Εκστρατεία


Ξεκινούν αύριο τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ για το μύθο της Αργοναυτικής Εκστρατείας, από εταιρία παραγωγής ταινιών της Αυστραλίας με την υποστήριξη του Δήμου Βόλου.
Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί από το BBC και άλλα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα παγκοσμίως, ενώ αντίγραφο θα παραδοθεί στο Δήμο Βόλου προκειμένου να αξιοποιηθεί στο πλαίσιο της τουριστικής προβολής της πόλης.
Όπως έγινε γνωστό από το Δήμο Βόλου, όλα είναι έτοιμα για την τετραήμερη περιήγηση της Αργούς στον Παγασητικό Κόλπο, ενώ ο απόπλους από την παραλία του Βόλου είναι προγραμματισμένος για αύριο Παρασκευή, στις 9 το πρωί, ενώ από τις 7:30 θα αρχίσει η επιβίβαση των κωπηλατών-μελών του Συλλόγου «Αργοναύτες 2008».
Σήμερα μάλιστα πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο η τελική συνάντηση της ομάδας συντονισμού των κινηματογραφικών γυρισμάτων, με επικεφαλής τον David Adams - Διευθυντή Προγράμματος της εταιρείας παραγωγής, η οποία, αφού συζήτησε τις τελευταίες λεπτομέρειες του ταξιδιού, ενημέρωσε σχετικά τον Δήμαρχο Βόλου, Πάνο Σκοτινιώτη.

Τα γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν εντός του Παγασητικού Κόλπου με τη συμμετοχή 55 κωπηλατών από το Σύλλογο «Αργοναύτες 2008» και επιδίωξη της εταιρείας είναι το φιλμ να προσεγγίζει, όσο είναι δυνατόν, τις συνθήκες εκείνης της περιόδου.
Για το σκοπό αυτό οι Αργοναύτες θα φορούν ενδυμασία πανομοιότυπη με αυτή της εποχής του μυθικού πλοίου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η Αργώ θα ταξιδέψει αρχικά έως την 'Αφησσο όπου θα κινηματογραφηθούν εκδηλώσεις και θα γίνουν υποβρύχιες λήψεις του σκάφους, ενώ στη συνέχεια θα αναχωρήσει για τη Μηλίνα όπου και θα διανυκτερεύσει.
Το Σάββατο τα γυρίσματα θα συνεχιστούν στα νησάκια της περιοχής, στο Τρίκερι και την Αγία Κυριακή.
Η υποδοχή των Αργοναυτών σε όλα τα σημεία του Νοτίου Πηλίου έχει προετοιμαστεί σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Νοτίου Πηλίου, Νικ.
Φουρτούνα, καθώς ο Δήμος παρέχει τη φιλοξενία και τα γεύματα της αποστολής.
Η επιστροφή του σκάφους στο λιμάνι του Βόλου είναι προγραμματισμένη για την ερχόμενη Δευτέρα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου