11.6.12

ΚΑΛΑΜΑΤΑ - Έγιναν τα Αποκαλυπτήρια της Προτομής του ΝΙΚΗΤΑΡΑ


Πραγματοποιήθηκαν χθες, Κυριακή 10 Ιουνίου, στις 8.00 το βράδυ,  στην κατάμεστη από κόσμο, Πλατεία 23ης Μαρτίου, τα αποκαλυπτήρια της Προτομής του ΝΙΚΗΤΑΡΑ από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας, το Δήμαρχο Καλαμάτας και τον Εκπρόσωπο της Τοπικής Κοινότητας Νέδουσας.

 Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Δήμαρχοι του Νομού Μεσσηνίας, Επικεφαλής Δημοτικών Παρατάξεων, Εκπρόσωποι των Ενόπλων  Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Περιφερειακοί και Δημοτικοί σύμβουλοι, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, πολλοί Νεδουσαίοι και Αλογόνιοι ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, αλλά και δεκάδες δημότες.
Αξίζει να σημειωθεί και η παρουσία των απογόνων της οικογένειας Νικηταρά.
Ο Δήμαρχος, στο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην πολύτιμη συνεισφορά του Μεσσήνιου ήρωα, ΝΙΚΗΤΑΡΑ και ευχαρίστησε το Γλύπτη κ. Κωνσταντίνο Δούση, ο οποίος φιλοτέχνησε την Προτομή. 

 Στη συνέχεια, ακολούθησε ομιλία από τον κ. Μάριο Αθανασόπουλο, Ιστορικό, καταγόμενο από τη Νέδουσα, ο οποίος έκανε αναφορά στη ζωή του ήρωα της Επανάστασης και την ανιδιοτελή προσφορά του στην Πατρίδα.
 Τέλος, η εκδήλωση έκλεισε με παραδοσιακούς χορούς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Νεδουσαίων», οι οποίοι, με τις πολύχρωμες παραδοσιακές φορεσιές τους, παρουσίασαν ένα ξεχωριστό και εντυπωσιακό θέαμα. 

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου