26.6.12

Ομπάμα σε Σαμαρά: Στηρίζουμε την προσπάθεια της Ελλάδας να μείνει στο ευρώ


Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, είχε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος άκουσε τον Αμερικανό πολιτικό να του λέει πως στηρίζει τις προσπάθειες της χώρας μας για να παραμείνει στην Ευρωζώνη.
Λίγες μόλις ώρες μετά το εξιτήριο που πήρε ο πρωθυπουργός από το Αττικό Νοσοκομείο στο οποίο νοσηλευόταν μετά την επέμβαση που έκανε στο δεξί του μάτι, επικοινώνησε με τον Αμερικανό πρόεδρο.
Ο Αντώνης Σαμαράς, άκουσε τον Μπαράκ Ομπάνα να του λέει πως οι ΗΠΑ είναι αρωγός στην προσπάθεια της χώρας μας να παραμείνει στην Ευρωζώνη και να επιστρέψει στην ανάπτυξη.
Μάλιστα, ο αμερικανός πρόεδρος προέτρεψε τον έλληνα πρωθυπουργό, να συνεργαστεί στενά με την Ευρωπαϊκή Ενωση, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα (ΕΚΤ) καθώς προχωρά στις οικονομικές μεταρρυθμίσεις, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.
Ο Αμερικανός πρόεδρος αφού συνεχάρη τον πρωθυπουργό για την εκλογική του νίκη, τον ρώτησε για την υγεία του και του ευχήθηκε καλή ανάρρωση.
Στην επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε για την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ανδρών επισημαίνεται ότι «ο πρόεδρος χαιρέτισε την αποφασιστικότητα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά να αντιμετωπίσει την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας και τον προέτρεψε να συνεργαστεί στενά με την Ε.Ε., το ΔΝΤ και την ΕΚΤ για την εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων της χώρας».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου