13.6.12

Έργα προστασίας της παραλίας Μεθώνης !


Μετά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου την Τρίτη 12 Ιουνίου 2012, αποφασίστηκε η έγκριση της Προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου Αντιδιαβρωτικής Προστασίας της παραλίας Μεθώνης. Η μελέτη εγκρίθηκε όπως ακριβώς υποβλήθηκε με μόνη δέσμευση να μη γίνουν εκσκαφές στον κηρυγμένο ενάλιο αρχαιολογικό χώρο. 

Προηγήθηκε συνάντηση την Πέμπτη 7 Ιουνίου ανάμεσα στο Δήμαρχο Πύλου- Νέστορος κ. Δημήτρη Π. Καφαντάρη, την Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού κα Λίνα Μενδώνη, την Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων κα Νικολέττα Βαλάκου, την Προϊσταμένη της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων κα Αγγελική Σίμωσι, τον Προϊστάμενο του Τμήματος Τεκμηρίωσης, Δημοσίευσης και Αρχείου της Ε.Ε.Α. κ. Ηλία Σπονδύλη και την κα Μαριλένα Φράγκου η οποία εκπονεί τη μελέτη, όπου και παρουσιάστηκαν όλες οι επιμέρους παράμετροι του έργου. Ύστερα από πολύωρη και εποικοδομητική συζήτηση όλες οι πλευρές συμφώνησαν και κατέθεσαν την προμελέτη στο Υπουργείο Πολιτισμού και συγκεκριμένα στην Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων την Παρασκευή 8 Ιουνίου. Στη συνέχεια κατατέθηκε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο όπου και εγκρίθηκε.

Ο κ. Δημήτρης Καφαντάρης εκφράζει την ικανοποίησή του για τη θετική εξέλιξη του έργου, το οποίο είναι αποτέλεσμα οργανωμένων και συντονισμένων ενεργειών, πάντα με τη συνεργασία του Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κ. Παναγιώτη Αλευρά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου