1.6.12

ΝΔ: Λεφτά ...υπάρχουν !!

του Τάσου Τέλλογλου
Το χθεσινό «πρόγραμμα» του κ. Σαμαρά, που φαίνεται ότι στο σπίτι του γράφει μόνο τα έξοδα όχι τα έσοδα, προβλέπει «δώρα». Δώρα σε φορολογούμενους, χαμηλοσυνταξιούχους  και μισθωτούς. 
Εκτός από τα μέτρα για την ενίσχυση του επιδόματος ανεργίας όλα τα υπόλοιπα με κορυφαίο ξανά την αύξηση του αφορολογήτου προσπαθούν να παραστήσουν στον ελληνικό λαό ότι είναι δυνατόν να επιστρέψει «στη ζωή του 2008».
Με μεγαλύτερη κατανάλωση, μεγαλύτερο διαθέσιμο εισόδημα και άλλα μεγαλύτερα. Εδώ τουλάχιστον ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο ειλικρινής όταν λέει ότι αυτά θα γίνουν ανάλογα με την εξέλιξη της οικονομίας.
Το μόνο «μέτρο» εσόδων που φαίνεται ότι προτείνει ο κ Α. Σαμαράς και το κόμμα που δημιούργησαν το έλλειμμα του 15% είναι η περικοπή δημόσιων δαπανών κατά 11,5 δις χωρίς να εξηγείται από που θα προέλθουν.
Πέρα όμως από αυτό προτείνονται μειώσεις της φορολογίας χωρίς κοινωνική διαφοροποίηση των μέτρων, μειώσεις συντελεστών, μείωση του ΦΠΑ και αύξηση του αφορολόγητου στην αρχή στις 8000 και στη συνέχεια στις 10.000 ευρώ!!
Θα ήταν καλό ο κ Σαμαράς και οι φωστήρες του επιτελείου του να δουν που βρίσκεται το αφορολόγητο στις άλλες ευρωπαϊκές κατά κανόνα κυμαίνεται στις 5-7000 ευρώ.
Σε ότι αφορά την απομάκρυνση των δημοσίων υπαλλήλων με ένα σχέδιο εφεδρείας σε τρία χρόνια – στοχεύει στους δημοσίους υπαλλήλους που ανακάλυψαν την θαλπωρή του μαγαζιού του ΣΥΡΙΖΑ - καλό θα είναι η ΝΔ να μας εξηγήσει πόσες περιττές οργανικές υπηρεσίες και οργανικές θέσεις θα καταργήσει σε μία χώρα που μισθοί, συντάξεις και κοινωνικές μεταβιβαστικές πληρωμές αποτελούν το σύνολο σχεδόν των δημοσίων δαπανών..protagon.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου