15.6.12

Αυτοί είναι οι 30άρηδες του Βενιζέλου που καλούνται να... αναστήσουν το ΠΑΣΟΚ


Ετοιμος για το νέο ΠΑΣΟΚ είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος έχει καταλήξει στους... τριαντάρηδες που θα αλλάξουν τη φυσιογνωμία του κόμματος, όποιο και αν είναι το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής.
Εχοντας αντιληφθεί ότι ο κόσμος έχει κουραστεί και κορεστεί από τα ίδια πρόσωπα, έχει στο νου του ένα οργανωτικό σχήμα, μια «βιτρίνα» που εκτιμά ότι θα είναι πιο ελκυστική στα μάτια των πολιτών. Μέλημα του να είναι νέοι, άφθαρτοι, που δεν έχουν συνδεθεί με τον κυβερνητισμό, χωρίς ωστόσο να αποκλείει και έμπειρους, ώστε το μείγμα να είναι αποτελεσματικό.
Σ' αυτό τον κατάλογο του κ. Βενιζέλου περιλαμβάνονται στελέχη που έχουν αξιοποιηθεί κατά τη διάρκεια της προεδρίας του το τελευταίο τρίμηνο.
Ο 33χρονος Νίκος Ανδρουλάκης (γεννημένος το 1979) θεωρείται από τα «πουλέν» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Με καταγωγή από την Κρήτη και διπλωματούχος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ήταν από τους ελάχιστους υποστηρικτές Βενιζέλου στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ επί προεδρίας Γιώργου Παπανδρέου. Τοποθετήθηκε τρίτος στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας και τελευταία εμφανίζεται στις προεκλογικές τηλεοπτικές μονομαχίες.
Ο 37χρονος γιατρός εξ Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος (γεννημένος το 1975) είναι ο έτερος αγαπημένος πολιτικός «γιός» του κ. Βενιζέλου. Αναμένεται να εκλεγεί εκ νέου βουλευτής την Αρκαδία και να αξιοποιηθεί στη νέα ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
Η Νάντια Γιαννακοπούλου νεαρή δικηγόρος από την Μεσσηνία (κόρη του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ) έχει συχνή τηλεοπτική παρουσία και χαίρει της εκτίμησης του Ευάγγελου Βενιζέλου παρότι διατηρεί πολιτικές σχέσεις με τον Ανδρέα Λοβέρδο. Μόλις 35 ετών (1977), απόφοιτος Νομικής, με μεταπτυχιακά στο LSE έχει εκλεγεί βουλευτής από το 2009.
Παντρεμένη με τον ηθοποιό και σκηνοθέτη Μάξιμο Μουμούρη, έχουν δύο μικρές κόρες την Κατερίνα και την Ιωάννα.
Ο φύλακας-άγγελος του Ευάγγελου Βενιζέλου ακούει στο όνομα Χριστίνα Μανωλοπούλου. Η όμορφη 38χρονη δικηγόρος από την Πάτρα με σπουδές στο εξωτερικό στο Διεθνές Εμπορικό Δίκαιο και στο Δίκαιο Επιχειρήσεων και εξειδίκευση στον τομέα των τηλεπικοινωνιών ήταν από τα πρώτα πρόσωπα που κάλεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όταν ανέλαβε να τον βοηθήσουν. Τοποθετήθηκε διευθύντρια του πολιτικού του γραφείου.
Πολύ καλή γνώμη έχει ο κ. Βενιζέλος και για την έτερη δικηγόρο από την Θεσσαλονίκη, την Μαρία Αναγνωστοπούλου, η οποία τοποθετήθηκε στην τελευταία τιμητική θέση του Επικρατείας. Είναι μόλις 32 ετών και είναι ειδικευόμενη ψυχίατρος στο «Θριάσιο».
Η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, είναι ένα ακόμη πρόσωπο που εκτιμά ιδιαίτερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και θα αξιοποιηθεί και μετά τις εκλογές. Γεννημένη το 1964, η κόρη του αείμνηστου Γιώργου Γεννηματά έχει την δική της αυτόνομη πολιτική διαδρομή και ο κ. Βενιζέλος έχει εκθειάσει δημοσίως τις ικανότητες της.
Ο 42χρονος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας Θάνος Μωραΐτης (γεννηθείς το 1970) και πρώην υφυπουργός, είναι από τα στελέχη που στήριξαν αποτελεσματικά τον Ευάγγελο Βενιζέλο και πιθανότατα θα συμπεριληφθεί στην νέα ηγετική ομάδα. Το ίδιο και ο 34χρονος δικηγόρος και βουλευτής Νάουσας (και πρώην αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος) Αγγελος Τόλκας.
Ιδιαίτερη μεταχείριση φέρεται να επιφυλάσσει ο κ. Βενιζέλος σε δύο μεγαλύτερους ηλικιακά από τους προαναφερθέντες, με εμπειρία στη διακυβέρνηση αλλά νέους σχετικά βουλευτές.
Πρόκειται για τον Φίλιππο Σαχινίδη και τον Γιάννη Μανιάτη. Ο κ. Σαχινίδης που εξελέγη βουλευτής το 2009 στη Λάρισα ανελίχθηκε γοργά: Από υφυπουργός Οικονομικών επί Γιώργου Παπακωνσταντίνου, αναβαθμίστηκε σε αναπληρωτή υπουργό και τέλος έγινε υπουργός Οικονομικών διαδεχόμενος τον κ. Βενιζέλο, μετά από πίεση του ίδιου του σημερινού προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα είναι 49 ετών και διαθέτει πλούσιο βιογραφικό σπουδών στο εξωτερικό.
Ο Γιάννης Μανιάτης 56 ετών σήμερα, καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας, χρημάτισε υφυπουργός Περιβάλλοντος και συνέδεσε το όνομα του με τις έρευνες για υποθαλάσσια κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο και στο Ιόνιο.
Στη νέα ηγετική ομάδα θα συμμετέχουν και οι στενοί συνεργάτες του κ. Βενιζέλου, με μακρά εμπειρία, όπως ο Πάρις Κουκουλόπουλος και ο Νίκος Σαλαγιάννης (γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ), ο Βασίλης Γερανίδης που προαλείφεται για διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος και φυσικά τα γνωστά στελέχη, όπως οι Ανδρέας Λοβέρδος, Αννα Διαμαντοπούλου, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, Πέτρος Ευθυμίου, Μίμης Ανδρουλάκης και άλλοι.
Εκτός σχεδιασμών του κ. Βενιζέλου είναι προφανώς ο Θόδωρος Πάγκαλος και ο Γιάννης Ραγκούσης για τους οποίους έχει προαναγγείλει ότι θ τους θέσει εκτός ΠΑΣΟΚ.
«Πρέπει να λάβουμε αποφάσεις και πρέπει να είναι σκληρές» φέρεται να λέει ο κ. Βενιζέλος όταν αναφέρεται στο θέμα.
Ωστόσο όλα δείχνουν ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ανακοινώσει το βράδυ της Κυριακής το πλήρες σχέδιο του για το νέο κόμμα, απλώς θα τις προαναγγείλει. Πιθανότατα αυτό θα γίνει την ερχόμενη Τετάρτη, οπότε, όπως ο ίδιος δήλωνει θα αναθέσει σε διεθνή οίκο να ξεψαχνίσει τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.iefimerida.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου