24.6.12

ΟΑΕΔ-Από τις 2 Ιουλίου ξεκινά η διανομή των «επιταγών κατάρτισης»


Aπό τη Δευτέρα 2 Ιουλίου έως και την Τρίτη 31 Ιουλίου θα μπορούν να παραλαμβάνουν οι άνεργοι που επελέγησαν την «επιταγή κατάρτισης και πιστοποίησης (training voucher)» από τον ΟΑΕΔ, η οποία τους εξασφαλίζει τη δυνατότητα να αποκτήσουν βασικές δεξιότητες σε τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας.
Ο αρχικός προϋπολογισμός του συγκεκριμένου προγράμματος ήταν 22 εκ. ευρώ και σε αυτό θα μπορούσαν να ενταχθούν 18.332 άτομα. Λόγω, όμως, του μεγάλου ενδιαφέροντος ο προϋπολογισμό διπλασιάστηκε και στο πρόγραμμα θα μπορέσουν να ενταχθούν 36.664 άτομα.
Το Σάββατο αναρτήθηκε από τον ΟΑΕΔ στο διαδικτυακό τόπο http://www.voucher.gov.gr το μητρώο ωφελουμένων με τη μορφή των συνημμένων πινάκων κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά, ανά περιφερειακή ενότητα, στους οποίους εμφανίζονται:
  • Α. Οι επιλεγέντες δικαιούχοι επιταγών κατάρτισης (36.664 άτομα).
  • Β. Οι επιλαχόντες που αντιστοιχούν σε ποσοστό έως το 50% του αριθμού των επιλεγέντων δικαιούχων (18.311 άτομα).
  • Γ. Οι μη επιλεγέντες με τη μοριοδότηση που έλαβαν (102.636 άτομα).
  • Δ. Οι μη αξιολογηθέντες (χωρίς μοριοδότηση 3.737 άτομα), επειδή δεν τηρούν τις βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα (μη ενεργή κάρτα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής των αιτήσεων 25.5.2012, σύμφωνα με το μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ).
Για την παραλαβή της επιταγής κατάρτισης απαιτείται η επίδειξη εγγράφου πιστοποίησης τής ταυτότητας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου