2.6.12

«Καμπάνα» για τον 24χρονο Καλαματιανό που εκβίαζε 14χρονη στο facebook

Ακριβά πλήρωσε χθές το βράδυ, την «πλάκα», όπως περιέγραψε, ο 24χρονος Καλαματιανός που έκανε μέσω facebook, σε ανήλικη 14χρονη από την Αθήνα, με το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας, να τον καταδικάζει σε 3 χρόνια φυλάκιση και 2 μήνες για απειλή και κατ΄εξακολούθηση προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας με ανήθικες προτάσεις μέσω διαδικτύου.

Ο 24χρονος συνελήφθη στις 29 Μαΐου, όταν η μητέρα της ανήλικης κατήγγειλε στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ότι απειλούσε την κόρη της να έρθουν σε σεξουαλική επαφή, ειδάλλως θα κατασκεύαζε και θα αναρτούσε στο διαδίκτυο πορνογραφικό υλικό.

Η ΑΝΗΛΙΚΗ

Κατά τη σημερινή διαδικασία, κατέθεσε τόσο η μητέρα της ανήλικης, όσο και η ίδια η ανήλικη, περιγράφοντας τι συνέβη από τις 25 έως και τις 29 Μαΐου. Όπως είπαν, ο 24χρονος προσέγγισε διαδικτυακά την ανήλικη, όταν αυτή έπαιζε σε παιχνίδι στο ίντερνετ.

Τις έκανε άσεμνες προτάσεις και της ζητούσε το τηλέφωνο. Όταν αυτή αρνήθηκε, την εκβίασε ότι έχει κλέψει φωτογραφίες της από το προφίλ της στο facebook, πως θα τις παραποιήσει και θα τις αναρτήσει σαν πορνογραφικό υλικό.

Η μικρή τρόμαξε, ενημέρωσε τη μητέρα της και μαζί απευθύνθηκαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Εκεί τους έδωσαν οδηγίες και ζήτησαν από την ανήλικη, η οποία διαμένει μόνιμα στην Αθήνα, να κλείσει στον 24χρονο ραντεβού. Έτσι και έγινε και το ραντεβού, κλείσθηκε στην Πετρούπολη Αθήνας για την Τρίτη 29 Μαΐου. Αστυνομικοί της Δίωξης πήγαν στο σημείο συνάντησης, χωρίς την ανήλικη, αλλά ο 24χρονος δεν εμφανίσθηκε.

Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν την οικογένεια, πως προφανώς δεν θα τους ξαναενοχλήσει και ζήτησαν από την ανήλικη να διαγράψει τους λογαριασμούς της στο facebook. Όταν όμως μπήκε στο facebook, η ανήλικη βρήκε μήνυμα από τον 24χρονο, το οποίο η Δίωξη εξέλαβε ως απειλητικό και προχώρησε στη σύλληψη του νεαρού.

Ο 24ΧΡΟΝΟΣ

Ο 24χρονος κατά την απολογία του, παρουσίασε τα γεγονότα, τελείως διαφορετικά. Είπε πως πράγματι μίλησε στην ανήλικη μέσω ενός παιχνιδιού στο ίντερνετ και στη συνέχεια έγιναν φίλοι στο facebook.

Ωστόσο, περιέγραψε ότι η ανήλικη είχε δημιουργήσει 2 προφίλ και σε κανένα από αυτά δεν ανέφερε το όνομά της παρά το ψευδώνυμο «Δεν βρίσκω όνομα». Επίσης, δεν ανέφερε την ηλικία της, ενώ είχε αναρτήσει φωτογραφίες που ο ίδιος θεώρησε προκλητικές και χωρίς να φαίνεται το πρόσωπό της.

Είπε ότι του έδωσε το τηλέφωνό της και μιλούσαν, αλλά αυτός ποτέ δεν της έδωσε το δικό του και πάντα την καλούσε με απόκρυψη. Τόνισε πως δεν είχε καμία επιθυμία να συναντηθεί μαζί της και πως έκανε «πλάκα» όταν ήθελε να περάσει την ώρα του.

Μάλιστα, είπε ότι το ίδιο πίστευε ότι έκανε και αυτή και αυτός το συνέχιζε, προκειμένου να δει μέχρι που φτάνουν τα όρια της ίδιας.

Ωστόσο, το Δικαστήριο δεν δέχτηκε τους ισχυρισμούς του και τον καταδίκασε με 3ετή αναστολή, με τον όρο να μην προσπαθήσει με κανένα τρόπο να επικοινωνήσει με την ανήλικη και να μην πλησιάσει αυτή ή την οικογένειά της σε μικρότερη απόσταση των 500 μέτρων.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου