30.6.12

ΙΚΑ-Από 2 Ιουλίου έως 28 Σεπτεμβρίου η απογραφή των συνταξιούχων του

ΞΕΚΙΝΑΕΙ από τη Δευτέρα 2 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 28 Σεπτεμβρίου η απογραφή των συνταξιούχων του ΙΚΑ. Ειδικότερα, οι συνταξιούχοι πρέπει να προσέρχονται αυτοπροσώπως στο πιστωτικό ίδρυμα (τράπεζα, ΕΛΤΑ) από το οποίο εισπράττουν τη μηνιαία σύνταξή τους ή εξω-ιδρυματικό επίδομα προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΙΚΑ, η διαδικασία αυτή είναι υποχρεωτική και αφορά όλους τους εν ζωή συνταξιούχους οι οποίοι λαμβάνουν οριστική ή προσωρινή σύνταξη ή εξω-ιδρυματικό επίδομα από το IKA-ETAM, ETEAM και τα ενταχθέντα ταμεία ΤΑΠ-ΟΤΕ και ΤΑΠΙΛΤ, είναι δε μόνιμοι κάτοικοι Ελλάδας ή κάτοικοι εξωτερικού που πληρώνονται μέσω πληρεξουσίου στην Ελλάδα. Οι συνταξιούχοι που υποχρεούνται να συμμετάσχουν στη διαδικασία της φυσικής καταγραφής θα ενημερωθούν ατομικά με ενημερωτικές επιστολές (το περιεχόμενο των οποίων διαφοροποιείται στην περίπτωση που αυτοί δεν διαθέτουν ακόμα ΑΜΚΑ), οι οποίες συναποστέλλονται με το παρόν γενικό έγγραφο. Ωστόσο δεν είναι υποχρεωτική η φυσική καταγραφή κατά το τρέχον έτος για όσους καταστούν προσωρινοί ή οριστικοί συνταξιούχοι από το Σεπτέμβριο 2012.
Η καταγραφή θα πρέπει οπωσδήποτε να γίνει ξεχωριστά για κάθε παροχή (κύρια, επικουρική σύνταξη ή εξω-ιδρυματικό επίδομα).

Ποιοι θα προσέλθουν στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ

Κατ'  εξαίρεση δεν θα προσέλθουν στα πιστωτικά ιδρύματα οι κάτωθι κατηγορίες:
1. Οι συνταξιούχοι που αδυνατούν να προσέλθουν για φυσική καταγραφή,
2. Οι συνταξιούχοι κάτοικοι εξωτερικού που πληρώνονται μέσω πληρεξουσίου στην Ελλάδα.
3. Τα ανήλικα τέκνα που λαμβάνουν σύνταξη ή εξω-ιδρυματικό επίδομα και δεν διαθέτουν αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο (κάτω των 14 ετών).
4. Οι συνταξιούχοι των οποίων η συνταξιοδοτική απόφαση (οριστική ή προσωρινή) εκδόθηκε πριν ή μετά την 1/5/2012 και δεν έχει εκδοθεί τρίμηνο ενημερωτικό σημείωμα.
Οι κατηγορίες αυτές θα καταγραφούν διά του εκπροσώπου τους στα τμήματα πληρωμών συντάξεων των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ του τόπου κατοικίας τους

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου