12.6.12

ΜΕΣΣΗΝΙΑ-Ο Θάνατος του 16 χρονου χάρισε ζωή σε επτά ανθρώπους !!


Ζωή σε επτά συνανθρώπους μας πρόσφερε με τον θάνατό του ένα 16χρονο αγόρι. Ένα δυστύχημα του προκάλεσε βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και τον  «οδήγησε» στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου Ελευσίνας «Θριάσιο» όπου και κατέληξε την περασμένη Κυριακή. 
Η οικογένειά του, επιδεικνύοντας μεγαλείο ψυχής, αποφάσισε να δωρίσει τα όργανά του για μεταμόσχευση. Έτσι, όπως ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) από χθες η καρδιά του έφηβου χτυπά στο στήθος μιας 29χρονης, η οποία βρισκόταν στη λίστα αναμονής για μεταμόσχευση.  Το ήπαρ μεταμοσχεύθηκε σε γυναίκα 53 ετών στο νοσοκομείο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης.
Ο ένας νεφρός σε 26χρονο ο οποίος υποβαλλόταν επί 1,5 χρόνο σε αιμοκάθαρση και βρισκόταν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» σε επείγουσα κατάσταση λόγω αδυναμίας αγγειακής προσπέλασης για την αιμοκάθαρσή του.

Ο δεύτερος νεφρός σε άνδρα 55 ετών στο νοσοκομείο «Λαϊκό», ο οποίος υποβαλλόταν 7,5 χρόνια σε αιμοκάθαρση.
Οι πνεύμονες σε ασθενή στο Μόναχο της Γερμανίας. Οι κερατοειδείς μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να μεταμοσχευθούν σε ασθενείς με σοβαρά προβλήματα όρασης.

«Ο ΕΟΜ, μαζί με τα θερμά του συλλυπητήρια, επιθυμεί να ευχαριστήσει από καρδιάς την οικογένεια του νεαρού δότη, για την απόφαση να δωρίσει τα όργανα του εκλιπόντος με την ευχή η πράξη αυτή να απαλύνει τον πόνο της απώλειας» καταλήγει η ανακοίνωση του Οργανισμού.

Από την αρχή του έτους μέχρι και σήμερα έχουν γίνει 83 μεταμοσχεύσεις οργάνων από 32 δότες –ανθρώπους ηλικίας 16 έως 66 χρόνων που χάρισαν  ζωή με τον θάνατό τους.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου