3.5.12

Fitch : Σενάριο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ !!

Η Fitch εκτιμά ότι το πιο πιθανό σενάριο για το μέλλον της ευρωζώνης είναι ότι θα καταφέρει να επιβιώσει από την κρίση χρέους, αλλά υποστηρίζει ότι από τα εναλλακτικά σενάρια, η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ είναι αυτό που μοιάζει το πιο πιθανό.
Συγκεκριμένα, η Fitch αναφέρει ότι τα εναλλακτικά σενάρια για την ευρωζώνη είναι: "Ελληνική Έξοδος", "Ευρώ μάρκο" (Εκτός ευρώ η Γερμανία και ο πυρήνας), "Hμι-Δημοσιονομική Ένωση", "Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης" και "Πλήρης Διάλυση".
Από τα σενάρια αυτά η Fitch θεωρεί ότι η έξοδος της Ελλάδας συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες να πραγματοποιηθεί.
Όπως αναφέρει ο διεθνής οίκος, αν το σενάριο αυτό πραγματοποιηθεί, όλα τα κράτη της ευρωζώνης θα τοποθετηθούν σε Rating Watch Negative (RWN), με όσα βρίσκονται ήδη σε αρνητικό οutlook να διατρέχουν το μεγαλύτερο κίνδυνο υποβάθμισης.
Αρχικά η Fitch θα υποβαθμίσει την Κύπρο, την Ιρλανδία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και την Ισπανία εξαιτίας του "προηγουμένου της ελληνικής εξόδου" και τον κίνδυνο μετάστασης στις τράπεζες, τις αγορές ομολόγων και την διαφυγή κεφαλαίων.
Σύμφωνα με το διεθνή οίκο, η Κύπρος θα είναι ο αδύναμος κρίκος εξαιτίας της τεράστιας έκθεσης της στην Ελλάδα.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου