27.5.12

Eurovision 2012: Η Σουηδία με Loreen στη 1η θέση -video

Επιτέλους, ένα σοβαρό τραγούδι που κέρδισε δίκαια στο διαγωνισμό (πανηγύρι για άλλους) της Eurovision του 2012. Σαφώς επηρεασμένο από ήχους γνωστών djs όπως  ο David Guetta (άκου πχ, το Without You μαζί με Usher ή  το When Love Takes Over με Kelly Rowland), η συμμετοχή της Σουηδίας με το τραγούδι «Euphoria», που ερμήνευσε η Loreen, αναδείχθηκε νικήτρια συγκεντρώνοντας 372 ψήφους στον τελικό του 57ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision, που πραγματοποιήθηκε στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.
 Σε μία λαμπερή τελετή έναρξης του διαγωνισμού, με εντυπωσιακά χορευτικά, οι 20.000 θεατές που βρίσκονταν στο νεόκτιστο κλειστό γήπεδο Crystal Hall του Αζερμπαϊτζάν, απόλαυσαν τις 26 συμμετοχές που πήραν μέρος στον διαγωνισμό. Η τραγουδίστρια της νικήτριας Σουηδίας, χώρας που πήρε την σκυτάλη από το Αζερμπαϊτζάν, πανηγύρισε τη νίκη της τραγουδώντας για δεύτερη φόρα στη σκηνή, το νικητήριο τραγούδι στην τελετή λήξης του διαγωνισμού.

Η ελληνική συμμετοχή με την Ελευθερία Ελευθερίου και το τραγούδι "Aphrodisiac" και τη γνωστή συνταγή (μπουζούκι Pop) κατέκτησε τη 17η θέση. 

 Η Ελευθερία Ελευθερίου με το "Aphrodisiac", ψηφίστηκε από 15 χώρες σε σύνολο 42 (Κύπρος, Αλβανία, Ουκρανία, Βέλγιο, Τουρκία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Ρωσία, Βουλγαρία, Γερμανία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία, Σερβία, Ρουμανία, Μολδαβία, Ισραήλ) κι έλαβε 64 ψήφους. Στον τελικό ψήφισαν όλες οι χώρες που συμμετείχαν στο διαγωνισμό της Eurovision, ανεξάρτητα από το αν είχαν προκριθεί ή όχι, ενώ οι τηλεθεατές δεν μπορούσαν να ψηφίσουν τη συμμετοχή της χώρας τους. Η Αντριάνα Μαγγανιά ανακοίνωσε από την Αθήνα τη βαθμολογία που έδωσε η Ελλάδα στους συμμετέχοντες του τελικού, με τους 12 βαθμούς να πηγαίνουν στην Κύπρο η οποία κατέλαβε την δέκατη έκτη θέση, με το "La La Love" της Ήβης Αδάμου.

Δείτε το βίντεο με τραγούδι της Σουηδίας, Euphoria της Loreen.

Loreen - Euphoria - Live - Grand Final - 2012 Eurovision Song Contest

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου