11.5.12

Costa Navarino ... Η φιλοσοφία βρήκε το στέκι της !!

Τα ξενοδοχεία ότι δεν είναι μόνο για ξεκούραση και χαλάρωση. Ιδιαίτερα τα ξενοδοχεία που έχουν δημιουργηθεί με ένα άλλο σκεπτικό, προσφέρουν ποικίλες δραστηριότητες, διότι από τη χαλάρωση μπορεί να οδηγηθείς στην...ανία.
H Costa Navarino στην Μεσσηνία, έχει αποδείξει στο σύντομο χρονικό διάστημα που λειτουργεί, ότι ξέρει να ξεχωρίζει.
Μετά από την επιτυχία που σημείωσε η δραστηριότητα «Φιλοσοφικοί Περίπατοι» τον περασμένο Νοέμβριο, η Costa Navarino εξελίσσει το πρόγραμμα των φιλοσοφικών περιπάτων και σε συνεργασία με αναγνωρισμένους πανεπιστημιακούς, αναπτύσσει διήμερα με επίκεντρο τη φιλοσοφική αναζήτηση και προσωπική εξέλιξη μέσα από τις συζητήσεις.
Οι «Φιλοσοφικοί Περίπατοι» δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να συμμετάσχουν σε μία πρωτοποριακή δραστηριότητα και να συζητήσουν σύγχρονα ζητήματα υπό το πρίσμα της σκέψης και των κειμένων των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων. Η γνωριμία με τον κόσμο της ελληνικής φιλοσοφίας γίνεται μέσα από έναν περίπατο στο ειδυλλιακό Μεσσηνιακό τοπίο, ανάμεσα σε αιωνόβιους ελαιώνες. Οι επισκέπτες που συμμετέχουν σε αυτή τη δραστηριότητα, έχουν την ευκαιρία να προσεγγίσουν σε βάθος διάφορα ζητήματα όπως «Πολιτική & Φιλοσοφία - Υπάρχει ‘Μη διαφθαρμένος κυβερνήτης’;» ένα δίλημμα που τέθηκε από τον Πλάτωνα χιλιάδες χρόνια πριν, όπως και το θέμα «Εκδίκηση: ηθικές αξίες και δικαιοσύνη». Διάφορα ακόμη θέματα προσπαθούν να ρίξουν φως στην ευρύτερη επίδραση της αρχαίας ελληνικής φιλοσοφικής σκέψης από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Tο πρόγραμμα των «Φιλοσοφικών Περιπάτων» περιλαμβάνει και προαιρετική επίσκεψη στην Αρχαία Ολυμπία.
Το μοναδικής σημασίας και φυσικής ομορφιάς Παγκόσμιο Μνημείο της UNESCO, όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, είναι ένας διαχρονικός βωμός ιδανικών όπως η αρετή, η τιμή, η ευγενής άμιλλα και η ειρήνη.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν τους ναούς του Δία και της Ήρας, καθώς και το Αρχαίο Στάδιο. Επίσης, η ξενάγηση περιλαμβάνει επίσκεψη στο εργαστήρι του γλύπτη Φειδία, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν τις περίφημες χάλκινες συλλογές γλυπτών που βρίσκονται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας.
Παράλληλα, μπορούν να εξερευνήσουν την πλούσια ιστορία της Μεσσηνίας των 4.500 ετών, από τους Νεολιθικούς οικισμούς και τα Μυκηναϊκά ανάκτορα μέχρι τους ναούς της Κλασσικής Εποχής, τις Βυζαντινές εκκλησίες και τα Μεσαιωνικά κάστρα.
Για τη διαμονή τους στο Navarino Dunes, στην Costa Navarino, οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν ένα από τα δύο ξενοδοχεία πέντε αστέρων το The Romanos, a Luxury Collection Resort και το The Westin Resort, Costa Navarino, και ανάμεσα σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων όπως: Anazoe Spa, θαλάσσια σπορ, ποδηλασία και πεζοπορία στη Μεσσηνιακή φύση, αθλήματα ρακέτας, αλλά και να γνωρίσουν το γκολφ στα δύο signature γήπεδα γκολφ The Dunes Course και The Bay Course.
Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από το Μάιο μέχρι τον Οκτώβριο και είναι διαθέσιμο όλα τα Σαββατοκύριακα, και για επισκέπτες που δεν διαμένουν στα ξενοδοχεία.
Όλες οι δραστηριότητες υπόκεινται σε όρους και προϋποθέσεις και προκρατήσεις. Ιδιωτικές περιηγήσεις είναι επίσης διαθέσιμες κατόπιν αιτήματος.
Τηλήφωνο επικοινωνίας για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες: 27230 97000.
Φαντάζομαι, ότι και πολιτικοί θα μπορούσαν να συμμετάσχουν, μήπως ορισμένοι από αυτούς επαναπροσδιορίσουν τις θέσεις και τις στάσεις τους, κυρίως σε αυτή τη δύσκολη εποχή για τη χώρα. Ισως κάτι να διδαχθούν από την ελληνική φιλοσοφία, διότι οι πιό πολλοί αποδείχθηκε ότι...αμπελοφιλοσοφούν!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου