11.5.12

CNN:ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Ο ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ;

«Γιατί να μην αφήσουμε την Ελλάδα να βουλιάξει;»
Το CNN αναφέρει πως μπορεί η Ελλάδα να έδωσε στον κόσμο την λέξη δημοκρατία και πολλά από τις αρχές της κοινωνίας, ωστόσο τώρα είναι ο «άρρωστος της Ευρώπης» και οι λαοί άλλων ευρωπαϊκών δημοκρατιών αναρωτιούνται αν αξίζει να σωθεί με περισσότερα δισ από τα χρήματά τους. Το αμερικανικό δίκτυο προσπαθεί να δώσει απάντηση στο τι θα γίνει αν η Ελλάδα γλιστρήσει ατιμωτικά εκτός Ευρωζώνης;.
Στο CNN αναφέρεται χαρακτηριστικά πως η Ελλάδα με γεωστρατηγικούς όρους, θεωρείται πλέον περιφερειακή. «Δεν έχει αποθέματα πετρελαίου και βασίζεται στην γεωργία και τον τουρισμό...Αντιστοιχεί μόλις στο 5% της οικονομικής παραγωγής της ΕΕ». Στο άρθρο σημειώνεται ότι παρόλο που η πλειψηφία των Ελλήνων- περίπου το 70%- τάσσεται υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ, ένα σεβαστό ποσοστό ψήφισε κόμματα που θεωρούνται «αντι-μνημονιακά», θεωρώντας ότι η συνταγή που τους έχει επιβληθεί επιδεινώνει την κατάσταση.
«Τα ατέλειωτα πακέτα διάσωσης είναι έξυπνη πολιτική ή απλώς διαιωνίζουν την κρίση, καθώς το νέο χρέος αντικαθιστά το παλιό;» αναρωτιέται ο αρθογράφος, αναφέροντας την άποψη που θέλει την Ελλάδα να μην γίνεται ποτέ ανταγωνιστική όσο χρησιμοποιεί το ευρώ.
Παράλληλα επισημαίνεται η άποψη του αμερικανού οικονομολόγου Κένεθ Ρόγκοφ, ο οποίος πρότεινε η Αθήνα να λάβει ένα είδος «άδειας» από την ευρωζώνη, διατηρώντας παράλληλα την θέση της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την επανεισαγωγή μιας υποτιμημένης δραχμής «που θα έδινε τρομερή ώθηση στον τουρισμό»..iefimerida.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου