30.5.12

ΠΑΣΟΚ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ !!

Φίλες και φίλοι, σύντροφοι και συντρόφισσες, οι στιγμές που περνά η πατρίδα μας είναι από τις πλέον κρίσιμες στην ιστορική διαδρομή και απαιτούν από όλους μας να αναλάβουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν για το μέλλον και την προοπτική της.
   Στην κατεύθυνση αυτή καλούμε όλους τους Μεσσήνιους δημοκρατικούς, προοδευτικούς πολίτες, που αποστασιοποιήθηκαν από το ΠΑΣΟΚ και έκαναν κάποια άλλη επιλογή στις εκλογές της 6ης Μαΐου, να σκεφτούν ψύχραιμα, σοβαρά και νηφάλια.  
   Οι εκλογές της 17ης Ιουνίου, που οδηγηθήκαμε με ευθύνες άλλων και όχι του ΠΑΣΟΚ, το θέλουμε ή όχι, αποτελούν εκ των πραγμάτων  δημοψήφισμα για το ευρώ. Μπορεί για πολλούς, η νέα εκλογική αναμέτρηση να  αποτελεί ενδεχομένως μία ακόμη ευκαιρία για να ξαναεκφράσουν θυμό και αγανάκτηση εναντίον όσων πιστεύουν ότι ευθύνονται για τη σημερινή οικονομική κατάσταση  της χώρας και  με το σκεπτικό αυτό να ψηφίσουν, το διακύβευμα  όμως παραμένει, καταγγελία της δανειακής σύμβασης η διαπραγμάτευση.
    Ας μη γελιόμαστε. Όπως είναι γνωστό πλέον, η ανερμάτιστη πολιτική της περιόδου 2004-2009 που ακολούθησε η Ν.Δ, διογκώνοντας ανεύθυνα το έλλειμμα και υπερδιπλασιάζοντας το χρέος και η διεθνής  κρίση που ακολούθησε, οδήγησαν τα πράγματα στο μη παρέκει. Αυτό σημαίνει το εξής αδιαμφισβήτητο τρίπτυχο:
- Δεν υπάρχει δανειακή σύμβαση, χωρίς συμφωνία με τους εταίρους μας.
- Δεν υπάρχει ρευστότητα χωρίς δανειακή σύμβαση.
- Δεν υπάρχει παραμονή στο ευρώ χωρίς ρευστότητα. 
   Τα περί του αντιθέτου λεγόμενα είναι εγκληματικοί πειραματισμοί στου  «κασίδη το κεφάλι»..  Υπό το πρίσμα αυτό, προχωρώντας προς τη 17η Ιουνίου,  είναι απολύτως απαραίτητο τα κόμματα να καταστήσουν απολύτως σαφείς, για την ακρίβεια κρυστάλλινες, τις θέσεις τους έναντι τόσο της δανειακής σύμβασης, όσο και των εναλλακτικών δρόμων που αντιπροτείνουν για την υποκατάστασή της.
    Καθαρά και ξάστερα. Τόσο επί της αρχής όσο και στις λεπτομέρειες. Να απαντήσουν στην ερώτηση: Επιθυμούν την πλήρη κατάργησή της δανειακής σύμβασης ή την τροποποίηση των όρων της και ποιων;
    Διότι αυτά που έχουν συμφωνηθεί, δεν σημαίνουν μόνον δημοσιονομική προσαρμογή. Σημαίνουν και μεταρρυθμίσεις, σημαίνουν και δομικές αλλαγές, σημαίνουν και πολλά άλλα πράγματα.
    Να το ξεκαθαρίσουμε. Μένουμε στο ευρώ, αλλά δεν θέλουμε υποχρεώσεις έναντι όσων μας δανείζουν, είναι ανοησίες. Τι απαιτείται για να γίνει επί τέλους αυτό αντιληπτό και πόσο θέλουν να μας τρελάνουν όσοι το υποστηρίζουν; Και για να εξηγηθούμε με ανοιχτά χαρτιά.
    Λεφτά πού θα βρουν; Την ανάπτυξη πώς θα τη χρηματοδοτήσουν; Με τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία τι θα κάνουν; Με τους φόρους και τις καταθέσεις τι θα κάνουν; Τα σχολεία, τα νοσοκομεία, οι συντάξεις και οι μισθοί πώς θα εξυπηρετηθούν;     Επιθυμούν να επιστρέψει η χώρα σε κάποιο είδος ανταλλακτικής οικονομίας ή έχουν κάποιο άλλο οικονομικό τριτοκοσμικό πρότυπο στον νου τους;
    Με βάση τις παραπάνω σκέψεις σας καλούμε σε συστράτευση και συσπείρωση  στον γνήσιο, ειλικρινή και έντιμο αγώνα που κάνει η παράταξη μας, το ΠΑΣΟΚ, για βελτίωση των όρων του μνημονίου, τώρα που οι συνθήκες είναι ώριμες,  για να μην λυγίσει η χώρα κάτω από το βάρος της ανευθυνότητας, του τσαμπουκά και των πειραματισμών, που άλλοι με ευκολία επιδίδονται.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου