27.5.12

Η ταινία "Αγάπη" του Αυστριακού Μίχαελ Χάνεκε πήρε τον Χρυσό Φοίνικα

Η ταινία "Αγάπη" του Αυστριακού σκηνοθέτη Μίχαελ Χάνεκε, με πρωταγωνιστές τον Ζαν Λουί Τρεντινιάν, την Εμμανουέλ Ριβά και την Ιζαμπέλ Ιπέρ, κέρδισε σήμερα τον Χρυσό Φοίνικα του 65ου Φεστιβάλ των Καννών.

Η ταινία πραγματεύεται τη σχέση μεταξύ δύο ηλικιωμένων ανθρώπων, από την στιγμή που η γυναίκα παθαίνει εγκεφαλικό. Ο σύζυγός της είναι εκεί στο πλευρό της, ενώ η κόρη τους κάνει επισκέψεις. Πρόκειται για μια πολύ δυνατή και συγκινητική ταινία, έναν ύμνο στην αγάπη και την αφοσίωση των συντρόφων στα καλά και τα κακά της ζωής.

Ο πρόεδρος της επιτροπής, Νάνι Μορέτι, στήριξε την πατρίδα του την Ιταλία, δίνοντας το Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής στην κωμωδία «Reality» του Ματέο Γκαρόνε.

Διακρίθηκε μια ακόμη κωμωδία, το «Angel's share» του Κέν Λόουτς, με το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής.

Ο Μεξικανός Κάρλος Ρεΐγάδας τιμήθηκε με το Βραβείο Σκηνοθεσίας για το «Post tenebras Lux», ενώ το «Beyond the hills» του Ρουμάνου Κριστιάν Μουντζίου χάρισε στον σκηνοθέτη του το Βραβείο Σεναρίου και στις δύο πρωταγωνίστριες, Κοσμίνα Στράταν και Κριστίνα Φλούτουν, αυτό της Γυναικείας Ερμηνείας.

Το αντίστοιχο Ανδρικού Ρόλου πήρε ο Μάντς Μίκελσεν, πρωταγωνιστής του «The Hunt» του Τόμας Βίντερμπεργκ, όπου υποδύεται έναν δάσκαλο νηπιαγωγείου που κατηγορείται για παιδεραστία. 

Την  Χρυσή Κάμερα (βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου σκηνοθέτη) πήρε ο Μπέν Ζάιτλιν και το «The beasts of the southern world».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου