31.5.12

Συνελήφθησαν Γεωργιανοί για διαρρήξεις στην Καλαμάτα !

Εξαρθρώθηκε σπείρα Γεωργιανών που διέπραττε διαρρήξεις οικιών στη Δυτική Πελοπόννησο
Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω τέσσερις δράστες.
Από την έως τώρα έρευνα έχουν εξιχνιαστεί έξι περιπτώσεις κλοπών.
Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου σπείρα, τα μέλη της οποίας εφορμούσαν από την Αθήνα στην Ηλεία και τη Μεσσηνία για διάπραξη κλοπών.
Συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω, χθες (30-5-2012) πολύ νωρίς το πρωί, στον Πύργο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, τέσσερις αλλοδαποί άνδρες, υπήκοοι Γεωργίας, σε βάρος των οποίων και μιας ακόμα 17χρονης ομοεθνής τους, σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, της αποδοχής προϊόντος εγκλήματος και του Νόμου περί Αλλοδαπών.
Ειδικότερα οι
τέσσερις αλλοδαποί εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς μέσα σε πολυκατοικία στον Πύργο, τη στιγμή που επιχειρούσαν να διαρρήξουν διαμερίσματα. 
Κατά τη σύλληψη τους οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή τους πολλά διαρρηκτικά εργαλεία, τα οποία και κατέσχεσαν.
Από τη μεθοδική έρευνα που ενήργησαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου προέκυψε ότι την 28-5-2012 το βράδυ, οι τέσσερις συλληφθέντες, μετέβηκαν με αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού, από την Αθήνα στην Δυτική Πελοπόννησο, με σκοπό τη διάπραξη κλοπών.
Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, έχουν εξιχνιαστεί έξι διαρρήξεις, με τη μέθοδο της θραύσης ομφαλού, σε διαμερίσματα (πέντε στον Πύργο και μία στην Καλαμάτα), στις οποίες οι δράστες αφαιρούσαν κυρίως κοσμήματα και ηλεκτρικές συσκευές.
Το
μεγαλύτερο μέρος των κλοπιμαίων βρέθηκε στην κατοχή των δραστών και αποδόθηκε στους παθόντες, ενώ μέρος αυτών οι τέσσερις αλλοδαποί είχαν δώσει στην 17χρονη ομοεθνή τους.
Επίσης κατασχέθηκε το όχημα των δραστών ως μέσο διάπραξής κλοπής.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ηλείας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου