30.5.12

ΣΔΟΕ - Ο λαδέμπορος και ο φιλάνθρωπο​ς φαρμακοποιός !!

 Μεγάλη «ψαριά» σε πλαστά και εικονικά τιμολόγια έκανε χθες το ΣΔΟΕ Πελοποννήσου , την ώρα που ένας φαρμακοποιός της Αθήνας έκανε δώρο ένα φορτηγό φάρμακα για κοινωφελής σκοπούς. Νωρίτερα είχε διαπιστωθεί ότι έκλεβε κατά συρροή το ελληνικό Δημόσιο.
Λίγο μετά τους δυο «έμπορους οπωροκηπευτικών» που είχαν πλημμυρίσει την Καλαμάτα με πλαστά και εικονικά τιμολόγια αξίας πάνω από 5 εκατ. ευρώ, στα δίχτυα του ΣΔΟΕ πιάστηκε και μια 47χρονη, η οποία αφού έφυγε από την εταιρεία εμπορίας λαδιού στην οποία εργαζόταν, πήρε μαζί της ένα μπλοκ με τιμολόγια και ένα μάτσο μηχανογραφικά δελτία του πρώην εργοδότη της και ανοίγοντας τη δική της δουλειά με κατεψυγμένα ψάρια, χρησιμοποιούσε τα τιμολόγια του λαδέμπορου εκδίδοντας εικονικά στοιχεία.
Και στις δύο περιπτώσεις, στόχος ήταν οι επιστροφές του αγροτικού ΦΠΑ, καθώς τα πλαστά και εικονικά τιμολόγια δεν αφορούσαν τίποτε άλλο από αγορές αγροτικών προϊόντων από δήθεν αγρότες. Το κύκλωμα παράνομων επιστροφών ΦΠΑ στην Καλαμάτα, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του ΣΔΟΕ έχει ανυπολόγιστες διαστάσεις και οι χθεσινές συλλήψεις είναι απλώς μια «παρωνυχίδα».
Την ίδια ώρα στην Αθήνα, το ΣΔΟΕ περνούσε χειροπέδες σε έναν φαρμακοποιό, ο οποίος πουλούσε φάρμακα χωρίς κουπόνια, καθώς δεν είχε συνεργασία με ασφαλιστικά ταμεία.
Τα κουπόνια, τα κολλούσε σε ένα τετράδιο και όπως εκτιμούν ελεγκτές του ΣΔΟΕ- η έρευνα συνεχίζεται- τα πουλούσε σε συναδέλφους του για να εισπραχθούν και οι «συμμετοχές» από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Ο συγκεκριμένος φαρμακοποιός δεν μπήκε καν στον κόπο να κάνει φορολογική δήλωση από το 2002 και μετά. «Δεν ξέρουμε τι θα βρούμε, όταν τελειώσουμε», λένε από το ΣΔΟΕ.
Το φάρμακα χωρίς κουπόνια πάντως, κατασχέθηκαν χθες από τον ΕΟΦ. «Γεμίσαμε ένα φορτηγό με φάρμακα» λένε πηγές του ΣΔΟΕ, συμπληρώνοντας ότι σε τέτοιες περιπτώσεις, τα φάρμακα προωθούνται για κοινωφελείς σκοπούς..euro2day.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου