27.5.12

Ιατρική Ενημέρωση στην Κορώνη Μεσσηνίας

    Διήμερο Ιατρικής Ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε στην Κορώνη Μεσσηνίας Σάββατο και Κυριακή. Συνδιοργανωτές ήταν η Κίνηση Ενεργών Πολιτών τ. Δήμου Κορώνης, ο Σύλλογος «Νοσηλεία» και Κορωναίοι  Γιατροί, που πρόσφεραν τις γνώσεις τους και την εμπειρία τους σε κατοίκους της περιοχής.    
Θέματα που αναπτύχτηκαν ήταν:  
n    «Νοσηλεία στο σπίτι», από τον Ι. Κωνσταντινίδη, πρόεδρο του συλλόγου «Νοσηλεία»
    «Παιδί και καρκίνος»,  από την Μαρία Βαρβουτσή, παιδίατρο – ογκολόγο,  δ/ντρια στο Νοσ. Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»
    «Η ρευματολογία σήμερα», από τον Ι. Κωνσταντινίδη, παθολόγο-ρευματολόγο,  συντ/τη δ/ντή του Γενικού Νοσοκομείου «Παμμακάριστος»
    «Η καρδιολογία σήμερα», από τον Παναγιώτη  Μάργο, καρδιολόγο, επιμελητή στο  Γ.Ν. Νίκαιας - Πειραιά «Άγιος  Παντελεήμων» .
    «Αναφορά στις συνήθεις παθήσεις στην ΩΡΛ – Ίλιγγος  (νεότερα δεδομένα)», από τον Δημήτρη Κλεφτόγιαννη, χειρουργό  ΩΡΛ.  
Η «Κίνηση Ενεργών Πολιτών τ. δήμου Κορώνης», προετοιμάζει κι άλλες παρόμοιες – ιατρικού χαρακτήρα – εκδηλώσεις, καθώς φέτος συμπληρώνει 5 χρόνια δράσης.
Ο Σύλλογος «ΝΟΣΗΛΕΙΑ» ξεκίνησε τη δράση του το 2001, με εθελοντές εργαζόμενους στη δημόσια υγεία και με κύριο σκοπό να προσφέρει δωρεάν νοσηλεία στο σπίτι, σε ασθενείς με χρόνια νοσήματα, που έχουν ανάγκη νοσηλείας και δεν μπορούν να μετακινηθούν. Κύριος σκοπός είναι η δωρεάν παροχή νοσηλευτικής και ιατρικής φροντίδας στον ασθενή, αλλά και η εκπαίδευση των συγγενών του, ώστε να μπορούν κι αυτοί να τον εξυπηρετούν αξιοπρεπώς.                                                                                                                                              Ο Σύλλογος «ΝΟΣΗΛΕΙΑ» ανήκει στις μη κυβερνητικές μη κερδοσκοπικές οργανώσεις. Εκπροσωπείται από πενταμελές διοικητικό συμβούλιο που εκλέγεται κάθε τρία χρόνια από τα μέλη του. Οικονομικά στηρίζεται στις συνδρομές των μελών του, σε δωρεές ευαισθητοποιημένων πολιτών και επιχειρήσεων καθώς και στα έσοδα από εκδηλώσεις που διοργανώνει.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου