30.5.12

ΠΥΛΟΣ - Η αντιπυρική προστασία ,αντικείμενο σύσκεψης !

Την Τετάρτη 30 Μαΐου 2012, μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Πύλου Νέστορος, κ. Δημήτρη Π. Καφαντάρη, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου για το σχεδιασμό των δράσεων της αντιπυρικής περιόδου, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Καταστήματος Πύλου.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος, οι Αντιδήμαρχοι,  ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων, ο Υπαστυνόμος του Α.Τ. Πύλου, εκπρόσωπος του Λιμεναρχείου Πύλου, εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, η προϊσταμένη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Πύλου καθώς και οι Πρόεδροι των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων.

Αρχικά, ο Δήμαρχος ενημέρωσε για τις μέχρι τώρα ενέργειες από πλευράς Δήμου σχετικά με την προετοιμασίας της αντιπυρικής περιόδου. Επεσήμανε στους Προέδρους την ανάγκη συνεργασίας με τους δημότες, την ενημέρωσή τους σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης πυρκαγιών και την οργάνωση ομάδων περιφρούρησης κατά τη θερινή περίοδο. Τέλος, ο Δήμαρχος αναφερόμενος στην περσινή χρονιά τόνισε ότι η επιτυχία του περιορισμού εκδήλωσης πυρκαγιών αλλά και ο έλεγχος της έντασης και της έκτασης των εστιών ήταν αποτέλεσμα της καλής συνεργασίας Δήμου, κατοίκων και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Στη συνέχεια ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γαργαλιάνων, αναφέρθηκε με λεπτομέρεια στις απαιτούμενες ενέργειες και το συντονισμό της όλης προσπάθειας, τονίζοντας και ο ίδιος πόσο σημαντική είναι η ενεργός συμμετοχή όλων των πολιτών και κυρίως η ευαισθητοποίηση των κατοίκων στην αποφυγή ακούσιας πρόκλησης πυρκαγιάς. Φυσικά, επεσήμανε τη μεγάλη ευθύνη που φέρει το Πυροσβεστικού Σώμα στην κατάσβεση των πυρκαγιών και την προστασία των κατοίκων.

Ακολούθησε διαδοχική συζήτηση, τοποθετήθηκαν όλοι οι παρευρισκόμενοι και η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση να εφαρμοστούν οι οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την έγκαιρη πρόληψη και αντιμετώπιση ενδεχόμενων πυρκαγιών.

Από τη σύσκεψη απουσίαζαν αν και εκλήθησαν ο εκπρόσωπος του Α.Τ. Κορώνης, ο εκπρόσωπος του Α.Τ. Γαργαλιάνων και ο εκπρόσωπος του Δασαρχείου.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου