28.5.12

Δήλωση Νάντιας Ι. Γιαννακοπούλου

Το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου για το ΠΑΣΟΚ ήταν το τίμημα και το οδυνηρό κόστος της σκληρής πολιτικής που αναγκάστηκε να ακολουθήσει τα τελευταία χρόνια για να κρατήσει τη χώρα μας όρθια, αλλά και συνολικά το τίμημα του μεταπολιτευτικού μοντέλου.
Ο κόσμος μας τιμώρησε όχι μόνο γι’ αυτά που φταίγαμε, αλλά και γι’ αυτά που δεν φταίγαμε, επειδή στο πρόσωπό μας είδε το βασικό πρωταγωνιστή της μεταπολίτευσης και όλων των παθογενειών της.
Όλα αυτά στο ΠΑΣΟΚ τα αναλύουμε, θα πρέπει να τα αξιολογήσουμε και με βάση αυτό να κάνουμε την ανασύνταξή μας. Αλλά, παράλληλα, και πάνω από όλα κοιτάζουμε μπροστά. Είμαστε ενόψει μιας νέας μάχης, με σημαντικό πολιτικό διακύβευμα. Μιας μάχης καθοριστικής για το μέλλον της χώρας κυρίως, αλλά και του κινήματός μας.
Και εκεί στρέφουμε το βλέμμα μας. Μπροστά!
Το ΠΑΣΟΚ είναι η μόνη πολιτική δύναμη που έχει καταθέσει υπεύθυνη πρόταση – τη γνωστή πρόταση των έξι σημείων – η οποία θεμελιώνεται στην ανάγκη να παραταθεί ο χρόνος δημοσιονομικής προσαρμογής, να μην υπάρξουν άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις και να εισρεύσουν σημαντικά κεφάλαια για την επανεκκίνηση της αγοράς.
Στις εκλογές της 17 Ιουνίου καλούμαστε να αποφασίσουμε ποιο κόμμα και ποια ευρωπαϊκή παράταξη θέλουμε να είναι ισχυρά την επόμενη μέρα των εκλογών, για να μπορέσουν να διαχειριστούν την κρίση.
Η Δεξιά παράταξη δεν μπορεί ούτε στην Ελλάδα, ούτε στην Ευρώπη. Στη χώρα μας ταυτίστηκε με την ασυνέπεια, τις οβιδιακές μεταμορφώσεις, την καλλιέργεια ενός κλίματος λαϊκισμού που τελικώς διέλυσε και την ίδια. Ακόμα και σήμερα δεν έχει κεντρικό μήνυμα και πολιτικό στίγμα, αλλά λειτουργεί με μόνο συγκολλητικό στοιχείο την εξουσία. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, η Δεξιά ταυτίστηκε με την σκληρή λιτότητα και τις ιδεοληπτικές εμμονές που επέτειναν την κρίση. Δεν μπορεί να προσφέρει.
Από την άλλη, η Αριστερά αποδεικνύεται ανεύθυνη και επικίνδυνη, χωρίς διεθνείς συμμάχους, εντελώς ανώριμη να διαχειριστεί την κρίση.
Εκτίθεται με την ανακολουθία της, την ασάφεια, την ανευθυνότητα όσων λέει. Και αυτά δεν τα λέμε εμείς μόνο, τα λένε πλέον και γνωστά πρόσωπα της ευρωπαϊκής Αριστεράς.
Το πρόγραμμά της δεν αντέχει σε σοβαρή κριτική, καθώς αποτελεί μια συρραφή δημαγωγικών και λαϊκίστικων υποσχέσεων για να χαϊδέψει τα αυτιά μιας κοινωνίας που δοκιμάζεται.
Την στιγμή αυτή οι Έλληνες πολίτες δεν πρέπει να εγκλωβιστούν σε ένα τέτοιο δίπολο. Ανάμεσα σε μια Δεξιά που δεν ξέρει τι θέλει και απλώς συγκολλά τα κομμάτια της και μια ανεύθυνη Αριστερά, το ΠΑΣΟΚ αποτελεί την πλέον πειστική επιλογή.
Αποτελεί μια δύναμη ευθύνης και σταθερότητας για τη χώρα.
Ούτως ή άλλως οποιαδήποτε κυβερνητική λύση της επόμενης μέρας θα εξαρτηθεί και από το ΠΑΣΟΚ.
Ισχυρό ΠΑΣΟΚ σημαίνει μια εγγύηση προοδευτικής διακυβέρνησης, σταθερότητα για τη χώρα, προσήλωση στον ευρωπαϊκό μας στόχο.
Το ΠΑΣΟΚ είναι από τα πιο παλιά και ισχυρά μέλη του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, το οποίο αποτελεί την ανερχόμενη πολιτική δύναμη στην Ευρώπη. Εμείς μπορούμε να προωθήσουμε αλλαγές στην Ευρώπη – όπως οι 6 προτάσεις που καταθέσαμε – οι οποίες θα είναι προς όφελος και της Ελλάδας.
Σε αυτές τις εκλογές οφείλουμε να κάνουμε μια καθαρή επιλογή.
Το ΠΑΣΟΚ πήρε το μήνυμα. Αλλά πλέον κοιτάζουμε μπροστά. Η Ελλάδα πρέπει να κυβερνηθεί και πρέπει να κυβερνηθεί σωστά. Ανάμεσα σε μια αναξιόπιστη Δεξιά και μια ανεύθυνη Αριστερά, η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι πιο χρήσιμη από ποτέ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου