29.5.12

ΦΟΝΙΚΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ στην Ιταλία !!

Ισχυρή σεισμική δόνηση 5,8 βαθμών έγινε αισθητή σήμερα στο μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Ιταλίας, μία μόλις εβδομάδα μετά το σεισμό που σημειώθηκε στην περιοχή της Φεράρας, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και να προκληθούν ζημιές σε εκατοντάδες κτίρια.
Σύμφωνα με το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ, ο σεισμός σημειώθηκε 40 χλμ. βορείως της Μπολόνιας και 60 χλμ. ανατολικά της Πάρμας σε βάθος 9,6 χλμ.
Μηνύματα που αναρτήθηκαν στο Twitter και άλλους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε όλη τη βόρεια Ιταλία.
- Στην περιοχή της Μόντενα εντοπίζεται το επίκεντρο του σεισμού που έπληξε για δεύτερη φορά, μέσα σε εννέα ημέρες, την περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, καταρρεύσεις σημειώθηκαν στα χωριά Μιράντρολα, Φινάλε Εμίλια και Σαν Φελίτσε Σουλ Παναρο, όπου, όμως, πολλά σπίτια έχουν ήδη εκκενωθεί, μετά τη φονική δόνηση της 20ης Μαΐου, η οποία κόστισε την ζωή σε επτά άτομα.
Ο σημερινός σεισμός, 5,8 βαθμών ρίχτερ, έγινε αισθητός σε όλη την βόρειο Ιταλία: στο Μιλάνο εκκενώθηκαν προληπτικά δεκάδες γραφεία, ενώ το ίδιο συνέβη και με σειρά καταστημάτων στην Μπολώνια.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, εκκενώθηκε και το γενικό νοσοκομείο της Μόντενα.
Οι ιταλοί πυροσβέστες, δέχθηκαν αλλεπάλληλες κλήσεις στον αριθμό παροχής έκτακτης βοήθειας,118, δεν έχει, όμως, ακόμη εξακριβωθεί αν υπάρχουν θύματα.
- Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, από τον σεισμό που σημειώθηκε στις 9.06 τοπική ώρα Ιταλίας, στην περιφέρεια Εμίλια Ρομάνια, έχασε τη ζωή του ένας κάτοικος του χωριού Σαν Φελίτσε Σουλ Πάναρο.
Εκφράζονται όμως, φόβοι, ότι τα θύματα μπορεί να είναι περισσότερα, διότι, σύμφωνα με πληροφορίες που πρέπει ακόμη να επιβεβαιωθούν, υπάρχουν εργάτες που έχουν εγκλωβιστεί σε βιομηχανίες της ευρύτερης περιοχής της Μόντενα.
Στο χωριό Φινάλε Εμίλια, κατέρρευσε ο πύργος που είχε ήδη υποστεί σοβαρές ζημιές από την σεισμική δόνηση της 20ης Μαΐου, ενώ στο χωριό Μιράντολα, κατέρρευσε η κεντρική εκκλησία.
-Η σεισμική δόνηση που έπληξε την Εμίλια Ρομάνια, προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον πέντε ανθρώπων, από την κατάρρευση βιομηχανικών μονάδων στην ευρύτερη περιοχή της Μόντενα.
- Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι νεκροί από τον σεισμό που έπληξε σήμερα το πρωί την περιοχή της Μόντενα, είναι έξι.
Πρόκειται για κατοίκους και εργάτες που καταπλακώθηκαν από τα συντρίμμια στις περιοχές Μεντόλλα, Σαν Φελίτσε Σουλ Πανάρο και Μιράντολα.
Οι τοπικές αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο, με την λειτουργία Wi Fi, από την στιγμή που οι τηλεφωνικές συνδέσεις είναι εκτός λειτουργίας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου