29.5.12

ΣΕΙΣΜΟΣ - Ιταλία: Ισοπεδώθηκε ολόκληρο χωριό ..

To χωριό Καβέτσο καταστράφηκε σχεδόν ολοσχερώς από τον σεισμό που έπληξε τη βορειοδυτική Ιταλία το πρωί , αφήνοντας άστεγες εκατοντάδες οικογένειες.

"Το χωριό μας έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς. Είμαστε 6.700 κάτοικοι και σχεδόν όλα τα σπίτια έχουν υποστεί σοβαρότατες ζημιές", δήλωσε ο δήμαρχος του Καβέτσο, Στέφανο Ντραγκέττι.

"Το κράτος πρέπει να κάνει άμεσα αισθητή την παρουσία του και να στηθεί καταυλισμός. Το χωριό μας πρέπει να ξαναχτισθεί, και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την αποφασιστική βοήθεια του δημοσίου", πρόσθεσε ο Ντραγκέττι.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, "όλοι οι κάτοικοι της Εμίλια Ρομάνια, μετά το σεισμό της 20ης Μαΐου, είχαν βάλει τα δυνατά τους για να ξαναρχίσουν να ανοίγουν βιομηχανίες και βιοτεχνίες. Τώρα, όμως, με το νέο αυτό πλήγμα, ο παραγωγικός ιστός της περιοχής, κινδυνεύει να πληγεί ανεπανόρθωτα".

Όλοι οι δήμαρχοι της περιοχής Εμίλια Ρομάνια περιμένουν τώρα νέα ενίσχυση από την κυβέρνηση της Ρώμης, η οποία έως τώρα, διαμέσου της Πολιτικής Προστασίας, έχει διαθέσει εκατό εκατομμύρια ευρώ για την αντιμετώπιση των ζημιών του πρώτου χτυπήματος του Εγκέλαδου, στις 20 Μαΐου.

Ο τραγικός απολογισμός του σεισμού είναι ως τώρα "τουλάχιστον δέκα νεκροί", όπως τονίζουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, ενώ ο αριθμός των τραυματιών παραμένει ανεξακρίβωτος.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου