27.5.12

ΛΕΦΤΑ... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Αποκλίσεις στις δαπάνες, ελλείμματα στα έσοδα!!
Από μια «κλωστή» κρέμονται τα ταμειακά διαθέσιμα του Προϋπολογισμού κι από τις έως τώρα... επιδόσεις, φαίνεται ότι με το ζόρι θα φτάσουμε έως το τέλος Ιουνίου, καθιστώντας επιτακτική την ανάγκη της... έξωθεν βοήθειας- κυρίως το υπόλοιπο 1 δισ. ευρώ από τη προηγούμενη δόση- αλλά και της αναζήτησης εναλλακτικών λύσεων, όπως ο "κουμπαράς" του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
Αρχής γενομένης από τα έσοδα, ενώ ο στόχος της μέσης μηνιαίας είσπραξης είναι 4,518 δισ ευρώ, με τη συμπλήρωση του 4μηνου η επίδοση ήταν 3,897 δισ ευρώ, κάτι που σημαίνει πρακτικά ότι υπήρχε απόκλιση 621 εκατ. ευρώ.
Στο πεδίο των δαπανών και ειδικά εκείνων για μισθούς και συντάξεις, το οικονομικό επιτελείο έχει προϋπολογίσει 1,465 δισ. ευρώ μηνιαία δαπάνη, αλλά από τα στοιχεία του 4μηνου οι πληρωμές κατά μέσο όρο έφταναν στα 1,679 δισ. ευρώ, σημειώνοντας απόκλιση 214 εκατ. ευρώ, ενώ και οι δαπάνες για ασφάλιση- κοινωνική προστασία εμφανίζουν μηνιαία απόκλιση 348 εκατ. ευρώ, καθώς αντί πληρωμών 1,298 δισ ευρώ, οι σχετικές δαπάνες έφταναν κατά μέσο όρο στα 1,646 δισ ευρώ το μήνα!

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου