4.5.12

Ο εφιάλτης της πορνείας στην Αθήνα !!

Σάββατο βράδυ, γωνία της Σωκράτους. Εκατό μόλις μέτρα από την πλατεία Ομονοίας. Ένας μεσήλικας άνδρας διαφημίζει το «εμπόρευμά» του. Νέα κορίτσια 19 έως 24 χρονών. Η ταρίφα 20- 30 ευρώ. 
Η συνεύρεση, προτείνει να γίνει σε ένα μπαρ χωρίς όνομα. Έχει μεταμορφωθεί σε πορνείο και ας μην έχει άδεια γι' αυτό. Σε άλλα σημεία του δρόμου δύο γυναίκες «κράχτες» για το ίδιο «εμπόρευμα».
Τα κορίτσια αυτά εκπορνεύονται παράνομα. Είναι άγνωστο αν οι κοπέλες το κάνουν με τη θέλησή τους και κυρίως αν πέρασαν ποτέ από ιατρικό έλεγχο. Και όλα αυτά σε μικρή απόσταση από το αστυνομικό τμήμα Ομονοίας.
Πιστοποιητικά υγείας δίνονται κάπου στην Ιερά Οδό, στον χώρο του πρώην λυσσιατρείου και παίρνουν μόνον οι λεγόμενες νόμιμες δηλωμένες ιερόδουλες. Αλλά και εκεί τα πράγματα δεν είναι καλύτερα. Τα «νόμιμα» σπίτια στην Αθήνα είναι περίπου 200.
Τα περισσότερα βρώμικα με εξαντλητικές συνθήκες εργασίας. Λειτουργούν όμως άλλα 100, αγνώστων προδιαγραφών και συνθηκών υγιεινής. Ενώ είναι δεκάδες αυτά που λειτουργούν με τη μορφή των λεγόμενων Studios.
Η οικονομική κρίση οδηγεί στη διαφοροποίηση των τιμολογίων στους οίκους ανοχής, ανάλογα με τις περιοχές. Στην «παραδοσιακή» περιοχή της Φυλής οι τιμές κυμαίνονται στα 20 ευρώ. Στο Μεταξουργείο έπεσαν στα 10 ευρώ, ενώ στα Studios κυμαίνονται από 30- 100, ανάλογα με το πρόγραμμα.
Σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν τα λεγόμενα «μασαζίδικα» στα περισσότερα από τα οποία, η πελατεία μπορεί να έχει και σεξουαλική επαφή.
Ο επίκουρος καθηγητής του Παντείου Γρηγόρης Λάζος, ο οποίος έχει εκπονήσει σε βάθος έρευνες για την πορνεία, μιλά για μια συνεχή αύξηση της πορνικής πελατείας (υπολογίζεται σταθερά στο 1,5 εκατομμύριο) και θέτει ευθέως το ερώτημα:
«Πρέπει να εξετασθεί τι στο καλό μεταδίδεται. Μεταδίδεται το AIDS ή η ηπατίτιδα;» Πολύ περισσότερο που οι Έλληνες «πάνω στην κάψα τους αρνούνται να λάβουν πολλές φορές προφυλακτικά μέτρα».
Άμεση απάντηση στο ερώτημα του κ. Λάζου έδωσε εν μέρει η «βόμβα» που έσκασε στην οδό Φωκαίας πριν από μερικά 24ωρα με τη σύλληψη της 22χρονης Ρωσίδας που αναστάτωσε - έστω αργά - την πελατεία των οίκων ανοχής. Το θέμα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις με τη σύλληψη από τα πεζοδρόμια της Ομόνοιας και άλλων ιερόδουλων, φορέων του ιού του AIDS.nooz.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου