19.5.12

Έρευνες για πετρέλαιο στην Πελοπόννησο !

Η πρώτη μελέτη αφορά στον δυτικό Πατραϊκό κόλπο, σε μια έκταση 1.892 τετραγωνικών χιλιομέτρων και μέσου βάθους 158 μέτρων και η δεύτερη μελέτη αφορά τη θαλάσσια περιοχή δυτικά του Κατακόλου Ηλείας που καλύπτει επιφάνεια 545 τετραγωνικών χιλιομέτρων, με μέσο βάθος 455 μέτρα. Οι στρατηγικές Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που παρελήφθησαν περιλαμβάνουν τα παρακάτω σημεία:
- Περιγραφή πιθανών δραστηριοτήτων που θα υπάρξουν στις υπό μελέτη περιοχές.
- Παρουσίαση των υφισταμένων πληροφοριών για την κατάσταση του φυσικού-θαλάσσιου και του κοινωνικού- οικονομικού περιβάλλοντος στις υπό μελέτη περιοχές.
- Αναγνώριση και εκτίμηση πιθανών περιβαλλοντικών επιπτώσεων από τις δραστηριότητες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων και ειδικά των πλέον σημαντικών επιπτώσεων.
- Διαμόρφωση προτάσεων, κατευθύνσεων και μέτρων για την πρόληψη, τον περιορισμό και την αντιμετώπιση οποιονδήποτε σημαντικών δυσμενών επιπτώσεων στο θαλάσσιο περιβάλλον και στους βιολογικούς πόρους καθώς και τη δημιουργία συστημάτων παρακολούθησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
- Αναγνώριση πιθανών δυσκολιών (έλλειψη στοιχείων, πληροφοριών ή τεχνογνωσίας) που θα προκύψουν σε επόμενα στάδια της όλης διαδικασίας.
Οι μελέτες αυτές, σύμφωνα με την Περιφέρεια, θα σταλούν στο Πανεπιστήμιο Πατρών, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας, στα ΤΕΙ Πατρών και Μεσολογγίου καθώς και στα Τεχνικά Επιμελητήρια Δυτικής Ελλάδας και Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου να ενημερωθούν και να γνωμοδοτήσουν σχετικά. Στόχος είναι, σύμφωνα με την Περιφέρεια, η διαμόρφωση μιας πλήρους και καλά τεκμηριωμένης θέσης του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου