30.5.12

Ολάντ: Η Ελλάδα δεν μπορεί να συγκριθεί με την Αφρική

 «ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΜΑΣ»
Η Ελλάδα ήταν ένα από τα βασικότερα θέματα συζήτησης, κατά την διάρκεια της πρώτης τηλεοπτικής συνέντευξης του νέου Γάλλου προέδρου, Φρανσουά Ολάντ.
Ο πρόεδρος της Γαλλίας μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «France 2» έδειξε την συμπαράστασή του προς της Ελλάδα, ενώ όπως είπε, τόσο ο ίδιος όσο και η γαλλία θα δώσουν την μάχη τους προκειμένου η Ευρωζώνη να παραμείνει ενωμένη.
Κατά την διάρκεια της συνέντευξης, ο Φρανσουά Ολάντ ανέφερε πως οι Έλληνες έχουν υποφέρει πολύ τα τελευταία χρόνια, γι'αυτό και τους απαιτείται ο απαραίτητος σεβασμός. Στην συνέχεια φωτογραφίζοντας τις δηλώσεις της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, είπε πως δεν γίνεται να συγκρίνεται η Ελλάδα με την υποσαχάρια Αφρική.
«Οι Έλληνες έχουν προσφέρει πολλά τον τελευταίο καιρό. Δεν γίνεται να συγκρίνουμε τους Έλληνες με τους Αφρικανούς. Τέτοιοι χαρακτηρισμοί δείχνουν έλλειψη σεβασμού. Εγώ σέβομαι τους Έλληνες και ελπίζω οι ίδιοι να επιλέξουν την Ευρώπη στις επερχόμενες εκλογές» συμπλήρωσε.
Ο Φρανσουά Ολάντ σχολιάζοντας την ευρωπαϊκή κρίση, είπε πως «αδυνατώ να δεχθώ πως η Ευρώπη θα είναι ο μεγάλος ασθενής. Είμαστε η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου και δεν πρόκειται να παραδώσω τα όπλα στον αγώνα να διατηρήσω την Ευρώπη στην πρώτη θέση του κόσμου».
Όσον αφορά τις βουλευτικές εκλογές της 17ης Ιουνίου, ο Γάλλος πρόεδρος, κάλεσε όλους τους πολίτες να ψηφίσουν το SP του ώστε να έχει την πλειοψηφία για να εφαρμόσει όλες τις αλλαγές που υποσχέθηκε προεκλογικά, «Δεν είμαι ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Κόμματος. Είμαι η κεφαλή του γαλλικού Κράτους» υπογράμμισε ο κ. Ολάντ ο οποίος αναφέρθηκε και στην απέλαση των πρεσβευτών της Συρίας από 6 ευρωπαϊκές χώρες επισημαίνοντας πως μια επέμβαση της Δύσης χωρίς την έγκριση του ΟΗΕ είναι κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου