4.5.12

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ για το Μεσσηνιακό ελαιόλαδο !!

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε για δέκατη έβδομη συνεχή χρονιά ο Διεθνής Διαγωνισμός Βιολογικού Ελαιολάδου Biol International 2012 στη Πούλια της Ιταλίας και το Μεσσηνιακό λάδι τιμήθηκε δεόντως.
Στο διαγωνισμό έλαβαν μέρος πάνω από 300 διαφορετικές ετικέτες ελαιολάδου από διάφορες χώρες ενώ ειδικά από την Ελλάδα οι 35 αιτήσεις ξεπέρασαν τις συμμετοχές κάθε προηγούμενης χρονιάς.
Η διεθνής κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από 25 πιστοποιημένους γευσιγνώστες ελαιολάδου, μεταξύ των οποίων και οι Βασίλης Καμβύσης και Κώστας Δρίτσας από την Ελλάδα, καθώς και μία ομάδα παιδιών για την επιλογή ειδικού βραβείου ελαιολάδου (Biolkids), ανέδειξε τα παρακάτω Ελληνικά ελαιόλαδα, όπου περιλαμβάνονται 1 χρυσός και 11 αργυροί νικητές.
Χρυσός Νικητής
ΤΖΩΡΤΖΗΣ ΜΙΧΑΗΛ OLVIA Κώμη, Λέσβος
Ασημένοι Νικητές
ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΝΩΣΚΕΛΗ ΑΒΕΕ «ΑΝΩΣΚΕΛΗ» Χανιά, Κρήτη
ΡΑΦΤΕΛΗ ΠΡΩΤΟΥΛΗ ΜΑΡΙΑ & ΣΙΑ Ε.Ε. «AEGEAN GOLD»  Πλωμάρι, Λέσβος
ΚΑΛΑΜΠΟΚΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ «ΕΙΡΗΝΗ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ» Πλωμάρι, Λέσβος
ΠΑΝΤΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε. – PANPROD S.A. «ΚΑΛΛΙΣΤΩ» Καλαμάτα, Μεσσηνία
ΛΑΤΖΙΜΑΣ ΑΕΒΕΤΕ «ΛΑΤΖΙΜΑΣ» Ρέθυμνο, Κρήτη
ΠΕΤΡΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. «CORONE OLIVE OIL» Κορώνη, Μεσσηνία
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ Δ. ΚΑΛΙΟΥΡΗΣ «AGRION TERRA» Ρέθυμνο, Κρήτη
ΕΛΑΙΩΝΕΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ «ARMONIA FILIKON PROTELEON» Σπάρτη, Λακωνία
AGROVIM S.A. «ILIADA PDO KALAMATA» Καλαμάτα, Μεσσηνία
EPIKOUROS ORGANIC PRODUCTS LTD «EPIKOUROS DEMETER OLIVE OIL» Καλαμάτα, Μεσσηνία
EPIKOUROS ORGANIC PRODUCTS LTD «EPIKOUROS ORGANIC OLIVE OIL» Καλαμάτα, Μεσσηνία
Θα θέλαμε να εκφράσουμε θερμές ευχαριστίες σε όλους εκείνους που στήριξαν και φέτος αυτή την προσπάθεια, η οποία αδιαμφισβήτητα θα προωθήσει και προβάλλει το εξαιρετικής ποιότητας βιολογικό Ελληνικό ελαιόλαδο ενώ παράλληλα θα δώσει τη δυνατότητα διάκρισης σε όσους έμψυχα στηρίζουν και εφαρμόζουν τις αρχές της βιολογικής γεωργίας.
Η Ιταλική διοργάνωση BIOL INTERNATIONAL θα αποδώσει βραβεία στα ελαιόλαδα που διακρίθηκαν καθώς και πιστοποιητικά συμμετοχής.
Για περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό, ή την πλήρη λίστα των διεθνών νικητών, επισκεφθείτε το www.premiobiol.it ή επικοινωνήστε με τον Οργανισμό ΔΗΩ (κα Μαρία Χουλιάρα             210/8224384      ).

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου