4.5.12

Π.ΤΑΤΟΥΛΗΣ -Η περιφέρεια διαθέτει πόρους ύψους 22,5 εκ. ευρώ για τους μικρομεσαίους !!

ΠΟΡΟΥΣ ύψους 22,5 εκατ. ευρώ θα διαθέσει στην πραγματική οικονομία η περιφέρεια Πελοποννήσου, μέσω της σύστασης Περιφερειακού Ταμείου Επιχειρηματικότητας, με στόχο να «κρατηθούν ζωντανές» οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής.
Τα ανωτέρω ανακοίνωσε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης (φωτό), υπογραμμίζοντας πως «σε περιόδους κρίσης δεν μπορούμε να οδεύουμε στο αβέβαιο μέλλον χωρίς προτεραιότητες. Με την απλώς επίκληση της ανάπτυξης, ανάπτυξη δεν θα έλθει.
Στόχος της περιφέρειας Πελοποννήσου είναι να σταθεί αρωγός στις υφιστάμενες επιχειρήσεις, οι οποίες αντιμετωπίζουν λόγω του τέλματος και των αδιεξόδων του τραπεζικού συστήματος τον κίνδυνο του λουκέτου. Μάλιστα, ο στόχος αυτός είναι μακράς πνοής».
Τόνισε, δε, πως «μπορεί η επιδότηση ενός επενδυτικού σχεδίου να είναι βοήθημα ενδεχόμενης επιβίωσης, ωστόσο η πραγματική ανάγκη των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων είναι η εξεύρεση ενός μόνιμου συμμάχου απέναντι στις καθημερινές αντιξοότητες της κρίσης, η οποία θα διαρκέσει επί μακρόν. Αυτό τον μόνιμο σύμμαχο θέλει να εξασφαλίσει η περιφέρεια Πελοποννήσου».
Η πρόταση της περιφέρειας που έχει κατατεθεί στο υπουργείο Ανάπτυξης είναι το πόσο των 22,5 εκατ. ευρώ να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία Περιφερειακού Ταμείου Επιχειρηματικότητας, που να μοχλεύει ιδιωτικούς πόρους και να εξειδικευτεί σε σύγχρονα επενδυτικά και χρηματοδοτικά εργαλεία, κυρίως μικρο-δάνεια και εγγυήσεις ή συνδυασμό των δύο.
Η περιφέρεια έχει ήδη προτείνει εναλλακτικές μορφές δημιουργίας και λειτουργίας του εν λόγω ταμείου. Πιο συγκεκριμένα, το ταμείο: να παρέχει εγγυήσεις για δάνεια ή να συν-επενδύει πόρους με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ώστε να δίνονται δάνεια με ευνοϊκούς όρους, να δημιουργηθεί από την αρχή ως νέα δομή της περιφέρειας και στα πρότυπα του Ταμείου Διαχείρισης Jessica ως σύμπραξη δημόσιου-ιδιωτικού τομέα.
«Με την πρόταση της περιφέρειας και μέσω της μόχλευσης επιπρόσθετων πόρων από τον ιδιωτικό τομέα στόχος είναι ο διπλασιασμός του αρχικού κεφαλαίου των 22,5 εκατ. ευρώ. Στόχος επίσης είναι μέσα στο επόμενο εξάμηνο το νέο ταμείο να είναι λειτουργικό», τόνισε ο κ. Τατούλης.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου