19.5.12

Μαθήτρια αυτοκτόνησε γιατί πίστεψε πως έρχεται το τέλος του κόσμου το 2012

 Η 16χρονη έψαχνε στο διαδίκτυο απαντήσεις για την πιθανότητα καταστροφής του πλανήτη και όταν πίστεψε πως βρήκε αδιάσειστα στοιχεία που επιβεβαίωναν τους φόβους της, κρεμάστηκε στο παιδικό της δωμάτιο.
Η Ιζαμπέλ Τέιλορ ήταν μια μαθήτρια στο Νέστον της βορειοδυτικής Αγγλίας με έντονες ανησυχίες. Κάποιος την έπεισε ότι μέσα στο 2012 θα καταστρεφόταν ο κόσμος και επειδή δεν άντεχε να ζει με την έγνοια πως όλα τα αγαπημένα πρόσωπα θα πέθαναν μια μέρα μπροστά της, αυτοκτόνησε.
Λίγους μήνες πριν είχε ανακοινώσει στους γονείς της ότι ασπάστηκε τον βουδισμό γιατί δεν άντεχε «τις επιπλοκές και την αδικία» του σύγχρονου κόσμου.
Ο 51χρονος Γκάρι και η 48χρονη Ίνγκριντ Τέιλορ πίστευαν πως το παιδί τους περνούσε δύσκολη εφηβεία και κάπου μέσα τους χαίρονταν που είχε ευαισθησίες και ανησυχίες. Δεν είχαν καμία υποψία για ό τι τραγικό επρόκειτο να συμβεί.
Ψάχνοντας πληροφορίες στο διαδίκτυο η μαθήτρια διάβασε διάφορα σενάρια κατά τα οποία πύρινες μάζες του ήλιου θα έμπαιναν στην ατμόσφαιρα της γης και με κάποιον τρόπο θα προκαλούσαν πυρηνική καταστροφή που θα αφάνιζε ολόκληρη την ανθρωπότητα!
«Έχουμε μέσα μας πολλά ερωτήματα, πολλά γιατί και ψάχνουμε βαθιά στην ψυχή μας να βρούμε μια απάντηση. Γιατί το παιδί μας μπήκε σε αυτό το μονοπάτι της κατάθλιψης και της απόγνωσης; Το μέλλον θα πρέπει να έμοιαζε πάρα πολύ μαύρο στα μάτια της. Μπορούσαμε να την είχαμε σώσει;», αναρωτιέται σήμερα η μητέρα η οποία βρήκε τον Σεπτέμβριο το παιδί της
κρεμασμένο δίπλα στο κρεβάτι του στις 3.15 μ.μ έπειτα από μια ολόκληρη νύχτα «σερφαρίσματος» στο ίντερνετ.
«Ξέραμε ότι την απασχολούσε το σενάριο καταστροφής του κόσμου μέσα στο 2012. Δεν σκεφτήκαμε όμως ότι το είχε πιστέψει. Το συζητούσε στο τραπέζι την ώρα του φαγητού αλλά μάλλον δεν δώσαμε όση προσοχή χρειαζόταν», λέει ο πατέρας της ο οποίος έχει τύψεις πως δεν ασχολήθηκε με το παιδί του όσο θα μπορούσε...
Στον προσωπικό ηλεκτρονικό υπολογιστή της οι γονείς βρήκαν 15-20 άρθρα όπου γινόταν λόγος για το τέλος του κόσμου και η αλήθεια είναι πως ακόμη κι εκείνοι ένιωσαν τρόμο για το μέλλον της ανθρωπότητας. Ηταν κάτι σαν πλύση εγκεφάλου αλλά δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό τους ότι η κόρη τους ζούσε με αυτόν τον τρόμο καθημερινά.
«Έκρυβε τους προβληματισμούς και τους φόβους της πίσω από το χαμόγελο. Ηταν πάντα ένα τόσο χαρούμενο παιδί» δηλώνουν οι γονείς της οι οποίοι δίνουν συνεντεύξεις στα βρετανικά ΜΜΕ σε μια προσπάθεια να πείσουν τους γονείς να αφιερώσουν περισσότερο χρόνο στα παιδιά τους και ιδιαίτερα σε όσα βρίσκονται στην εφηβεία. Μια λέξη τους, λένε, μια εμμονή τους μπορεί να είναι σήμα κινδύνου...

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου