29.5.12

18ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας !

Το 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα από τις 12 έως τις 19 Ιουλίου 2012.
Η έναρξη του Φεστιβάλ θα γίνει  με την παράσταση Panorama, τη νέα παραγωγή της ομάδας DCA του Φιλίπ Ντεκουφλέ.
Παλιός γνώριμος του Φεστιβάλ, ο  ευρηματικός Ντεκουφλέ είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους χορογράφους της Γαλλίας και από τους πιο αγαπητούς σε όλο τον κόσμο. Έγινε κυρίως γνωστός στο ευρύ κοινό από την αξεπέραστη ως σήμερα χορογραφία της τελετής έναρξης των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 1992 στην Αλμπερβίλ.
Το Panorama είναι είναι μια παράσταση με το χαρακτηριστικό ύφος του Ντεκουφλέ, ένα θεαματικό και γεμάτο χιούμορ και εκπλήξεις ταξίδι στον μαγικό του κόσμο, κατοικημένο από παράξενα πλάσματα και εξαιρετικούς χορευτές. Ο Ντεκουφλέ έχει μια σπάνια ικανότητα να χρησιμοποιεί στα έργα του τεχνικές που παράγουν ψευδαισθησιακά οπτικά παιχνίδια από το θέατρο, το τσίρκο, το θέατρο σκιών, τον κινηματογράφο, και τα πρώτα πειράματα κινούμενης εικόνας. Από τους ίδιους χώρους αντλεί και τις ιδέες για τις χορογραφίες του, πάντα εξαιρετικά θεαματικές χάρις στις επιδράσεις του ακροβατικού χορού. Η παράσταση ανατρέχει σε προηγούμενες χορογραφίες του, προσφέροντας ένα «πανόραμα» του έργου του.
Το Panorama ήδη έχει προγραμματιστεί να περιοδεύσει στα μεγαλύτερα θέατρα της Ευρώπης, ανάμεσα στα οποία και το Sadler’s Wells στο Λονδίνο, μετά την παρουσίασή του στην Καλαμάτα.
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στο  σύνολό του θα ανακοινωθεί σύντομα.
Οι παραστάσεις θα πλαισιωθούν  και φέτος από σεμινάρια και  εργαστήρια υψηλής ποιότητας και από μια σειρά παράλληλες εκδηλώσεις.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου