30.5.12

Ο ΕΟΠΥΥ καταβάλλει σήμερα 120 εκ. στους φαρμακοποιούς !!

ΤΜΗΜΑΤΙΚΑ θα επιδιώξει η διοίκηση του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας να τακτοποιήσει τις οφειλές του προς τους φαρμακοποιούς.
 Μετά τα 75 εκατ. ευρώ που εκταμιεύθηκαν την Παρασκευή, σήμερα αναμένεται να οριστικοποιηθεί η εκταμίευση άλλων 120 εκατ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από ταμεία που έχουν ενταχθεί στον Οργανισμό. Το θέμα τέθηκε επί τάπητος κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνάντησης των υπουργών Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αντώνη Ρουπακιώτη και Υγείας Χρήστου Κίττα με τους διοικητές όλων των ασφαλιστικών ταμείων.    
Οι εκπρόσωποι των φαρμακοποιών αντιμετωπίζουν με επιφυλακτικότητα την κατάσταση και δηλώνουν ότι αν δεν υπάρξουν έμπρακτα αποτελέσματα άμεσα, θα συνεχίσουν την άρση της πίστωσης στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, στην οποία έχουν προχωρήσει επί μία εβδομάδα.
Η καταβολή των ληξιπρόθεσμων οφειλών θα εξεταστεί στη γενική συνέλευση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου , η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με εξώδικο για τα οφειλόμενα προς τους φαρμακοποιούς που είχε αποστείλει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος προς τον ΕΟΠΥΥ, οι οφειλές του Ταμείου προς τους φαρμακοποιούς - μέλη του ΠΦΣ ξεπερνούν τα 272 ευρώ για το 2012, ενώ τα συσσωρευμένα χρέη από προηγούμενα έτη ανέρχονται σε 540 εκατ. ευρώ.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου