21.4.12

Ποια είναι η ..Βλαχάρα - Από το Ζέλι της Φθιώτιδας στο Παρισινό Four Seasons

H επιβλητική μπλε Jaguar διασχίζει τους δρόμους του βροχερού Παρισιού με προορισμό το πολυτελές Four Seasons Hotel George V, ένα άρτ ντεκό παλάτι του 17ου αιώνα, λίγα βήματα μακριά από το Champs-Elysées.
Είναι Ιούλιος του 2004 και το ζευγάρι στο εσωτερικό της μόλις έχει ενώσει τις τύχες του στον ορθόδοξο καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου, μπροστά σε αυστηρώς επιλεγμένους (18 τον αριθμό) φίλους, με κουμπάρο τον Γάλλο πολιτικό μηχανικό, Μισέλ Καντάς.
Στο δεξί χέρι της μελαχρινής 30άρας με το τεράστιο μέτωπο αστράφτει ένα ακριβό μονόπετρο.
Αλλά ούτε αυτό, ούτε η λάμψη των κρυστάλλων Swarovski που πλημμυρίζουν το χώρο της γαμήλιας δεξίωσης, μπορούν να ανταγωνιστούν το αστραφτερό χαμόγελο θριάμβου που έχει στο πρόσωπό της.
Για την γεννημένη σε ένα ορεινό χωριό της Φθιώτιδας Βίκυ Σταμάτη, την δεύτερη και -όπως όλα δείχνουν- «μοιραία» σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου, αυτός ο γάμος, αυτή η δεξίωση σε αυτό το Παρίσι που υπήρχε μόνο στο μυαλό της, έμοιαζε με την δικαίωση μιας ζωής.
Πολύ απλά αυτή είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής της
Ένα επεισόδιο που δικαιώνει πλήρως το παρατσούκλι που της είχαν βγάλει οι πωλήτριες στην Πατριάρχου Ιωακείμ όταν, την εποχή που την είχε εγκαταστήσει ως ερωμένη του ο Άκης σε ένα «ταπεινό» διαμέρισμα στην Νεοφύτου Δούκα (σ.σ. πάντα συγκριτικά με το αξίας 1.100.000 ευρώ νεοκλασικό στην Διονυσίου Αεροπαγίτου που πίεσε τον Άκη να της αγοράσει), αγόραζε σταθερά 200 ζευγάρια παπούτσια τον χρόνο.
Πηγές κοντά στο ζεύγος χαρακτηριστικά θυμούνται την έκφραση στο πρόσωπο του Άκη όταν είδε να του έρχεται στο σπίτι ένας λογαριασμός 72.000 ευρώ από τον Καλογήρου.
Στην πορεία, προφανώς, συνήθισε καθώς η αγάπη της νέας του συζύγου για την καλή ζωή είναι δεδομένη και καλά καταγεγραμμένη.
Ξεκινώντας από την πιστωτική της κάρτα στην ελβετική τράπεζα UBS, όπου φαίνονταν χρεώσεις ποσών που φτάνουν και τα 180.000 ευρώ από το 2006 έως 2009, με ένα σεβαστό ποσοστό από αυτούς να αφορούν δημιουργίες ξένων οίκων μόδας και κοσμημάτων, όπως Hermes, Dior και Louis Vuitton.
Και συνεχίζοντας με τα εσώρουχα των 6.000 ευρώ που αγόρασε σε μια μέρα από γνωστό κατάστημα της πλατείας Κολωνακίου. Ενώ, σε κάποια άλλη βόλτα της στην Κηφισιά, αγόρασε όλο το εμπόρευμα του καταστήματος, αναγκάζοντας τους υπεύθυνους να κατεβάσουν ρολά και να ασχοληθούν αποκλειστικά με την αποστολή των ειδών στην γνώριμη διεύθυνση της οικίας Τσοχατζόπουλου.
Εξίσου «μεγαλοαστικές» ήταν και οι υπόλοιπες καταναλωτικές συνήθειες της, που αφορούσαν την συντήρηση σε όσο δυνατόν καλύτερο επίπεδο της εξωτερικής της εμφάνισης. Και οι οποίες περιλαμβάναν συχνά μαθήματα με personal trainer αξίας 100 ευρώ την ώρα στο πλήρως εξοπλισμένο (και με power plate) προσωπικό γυμναστήριο που είχε δημιουργήσει σε ένα από τα δωμάτια του υπογείου του νεοκλασικού.
Ενώ προσωπικός της κομμωτής ήταν ο Στέφανος Βασιλάκης, ο οποίος εκείνη την εποχή για να περιποιηθεί τα μαλλιά των κυριών φέρεται να έπαιρνε ως αμοιβή από 500 έως 1000 ευρώ.
Αυτό που δεν καταγράφουν τα παραπάνω παραδείγματα είναι ένας άλλος πυλώνας της προσωπικότητας της Βίκυς Σταμάτη, δηλαδή η φοβία της με τα μικρόβια. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει σύζυγος πρώην υπουργού «Δύο πράγματα λατρεύει η Βίκυ: την απολύμανση και τα ψώνια».
Κάτι που έρχεται και επιβεβαιώνει άνθρωπος που μπήκε στο νεοκλασικό της Αεροπαγίτου για να της προσφέρει υπηρεσίες ομορφιάς, αλλά μόνο αφού υποχρεώθηκε να βγάλει τα παπούτσια του στην είσοδο και να καθαρίσει τα χέρια του με οινόπνευμα προτού την αγγίξει.
Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν γνωρίζει πλήρως ποιά είναι η Βίκυ Σταμάτη καθώς, πολύ σοφά, πάντοτε απέφευγε τις συνεντεύξεις.
Τα μόνο που είναι γνωστά και εξακριβωμένα είναι ότι το κορίτσι από το Ζέλι μπήκε στην υπηρεσία διεύθυνσης προσωπικού της ΔΕΗ το 1993 και ήταν για χρόνια μέλος της ΠΑΣΥΠ -ΔΕΗ (συνδικαλιστικού φορέα της ΔΕΗ που πρόσκειται στη Ν.Δ).
Παράλληλα έχει δηλώσει ότι έχει σπουδάσει Ιστορία της Τέχνης, ενώ το 2004 έγραψε και ένα βιβλίο για παιδιά με τίτλο "Ο μυθικός χορός της φύσης".
Όσον αφορά την πρώτη γνωριμία της με τον πάλαι ποτέ ισχυρό άντρα του ΠΑΣΟΚ, αυτή έγινε το 2000, όταν -σύμφωνα με δική της δήλωση- πήγε να του ζητήσει δουλειά το υπουργείο.
Με τον έρωτα να ακολουθεί και να ανθίζει.
Στην αρχή στα «στενάχωρα» όρια του πρώτου γάμου του Άκη. Και στην συνέχεια, όταν αυτός τελείωσε, σε δημόσια θέα.
Η μόνη ερώτηση που μένει να απαντηθεί είναι από τον Άκη και αφορά το κατά πόσο -με βάση όλα όσα περνάει τώρα- έχει μετανοιώσει για την απόφασή του να της ανοίξει, πίσω στο 2000, την πόρτα του γραφείου του. Και της μεσήλικης καρδιάς του.iefimerida.gr

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου