12.4.12

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ Πρόγνωση καιρού έως το Πάσχα !!

Άστατος θα είναι ο καιρός αυτές τις μέρες, με συννεφιές και βροχές ακόμα και την Κυριακή του Πάσχα. 
Δειτε αναλυτικά:
ΣΗΜΕΡΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα με αραιές νεφώσεις οι οποίες όμως το μεσημέρι και το απόγευμα στη δυτική Ελλάδα και κυρίως στην Ηπειρο θα πυκνώσουν και περιμένουμε βροχές και καταιγίδες ενώ δεν αποκλείεται σε κάποια νησιά του ανατολικού και του βόρειου Αιγαίου να έχουμε παρόμοια φαινόμενα. Κατά τα άλλα θα υπάρχουν μεγάλα διαστήματα με αραιές νεφώσεις αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας.
Οι άνεμοι νοτιάδες 4 με 5 μποφόρ στο Ιονιο με τάσης εξασθένισης στη συνέχεια. Στο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν  νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ ενώ στο Μυρτώο πέλαγος θα φτάσουν τοπικά και τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε άνοδο θα κυμανθεί στα βόρεια από 4 εως 17 βαθμούς, στα κεντρικά από 7 εως 22 βαθμούς και στα νησιά από 18 εως 23 βαθμούς.
ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε αρκετή υγρασία το πρωί, αραιώς νεφώσεις οι οποίες θα πυκνώσουν απο το μεσημέρι και μετά αλλά θα μέχρι τότε θα έχουμε και αρκετά διαστήματα με ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι νοτιάδες 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 εως 20 βαθμούς κελσίου.
ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Νωρίς το πρωί περιμένουμε πολύ καλό καιρό αλλά δυστυχώς σιγά - σιγά από τα δυτικά οι συνεφιές θα πυκνώνουν και θα έχουμε βροχές στην Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, την Ηπειρο καθώς και σε αρκετές περιοχές της Μακεδονίας όπου η κακοκαιρία θα επεκταθεί μέχρι και τις βραδινές ώρες. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν πρώτα στο Ιόνια και στην ακτογραμμή από την Κέρκυρα και την Ηγουμενίτσα εώς την Καλαμάτα ενώ αντίστοιχα φαινόμενα θα έχουμε και στο βόρειο Αιγαίο. Στα νοτιότερα τμήματα του Αιγαίου περιμένουμε αραιές νεφώσεις που κατά διαστηματα θα πυκνώνουν.
Το πρωί στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα περιμένουμε αρκετές ομίχλες και ο καιρός θα είναι μουντός κυρίως λόγω της μεταφοράς της αφρικάνικης σκόνης. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο νότιοι - νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ και στο Αιγαίο θα πνέουν παρόμοι άνεμοι εντάσεως 6 μποφόρ και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 3 εως 20 με 21εναν βαθμούς, στα κεντρικά από 8 εως 23 με 24 βαθμούς και στα νησιά από 13 εως 22 με 23 βαθμούς.
ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε μουντό καιρό με αραιές νεφώσεις το πρωί αλλά το απόγευμα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και θα έχουμε σποραδικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες 3 με 4 μποφόρ με τάσης ενίσχυσης απο το απόγευμα και μετά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 εως 21εναν βαθμούς.
ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ
Περιμένουμε επιδείνωση του καιρού σε πολλές περιοχές της χώρας κυρίως στα δυτικά και συγκεκριμένα στην ακτογραμμή του Ιονίου από την Ηγουμενίτσα μέχρι την Καλαμάτα αλλά και σε σχεδόν ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα. Το βράδυ της Ανάστασης καλύτερες οι συνθήκες θα είναι στην ανατολική Στερεά Ελλάδα δηλαδή στη Λαμία, την Εύβοια, την Αταλάντη και την Αττικοβοιωτία καθώς και στη νότια Θεσσαλία, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.
Στην υπόλοιπη όμως χώρα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρέξει. Σίγουρα θα έχουμε βροχές στην Ηπειρο, στο Ιόνιο, στη Δυτική Ελλάδα και στα υπόλοιπα τμήματα της δυτικής Πελοποννήσου δηλαδή στην Πάτρα, στον Πύργο, στη Ζαχάρω και στην Κυπαρισσία. Αντίστοιχα φαινόμενα θα έχουμε και στη Θράκη και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου δηλαδή στη Λήμνο, τη Μυτιλήνη και τη Χίο καθώς και στα Δωδεκάνησα και κυρίως στα βορειότερα Δωδεκάνησα.
Εκτός όμως από τις βροχές θα εκδηλωθούν και σποραδικές μπόρες καθώς και τοπικές καταιγίδες.
Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις που θα φτάνουν στα πελάγη ακόμη και τα 8 μποφόρ οι οποιοι αργότερα θα γυρίσουν στο Ιόνιο σε δυτικούς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 8 εως 18 με 19 βαθμούς, στα κεντρικά από 10 εως 23 βαθμούς και στα νησιά από 13 εως 24 με 25 βαθμούς κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε αραιές νεφώσεις το πρωί που το μεσημέρι όμως θα πυκνώσουν. Βελτίωση περιμένουμε το βράδυ ενώ οι άνεμοι θα πνέουν απο νότιες διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ και αργότερα θα γυρίσουν σε νοτιοδυτικούς και θα εξασθενίσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 εως 23 βαθμούς κελσίου.
ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ
Βροχερός και άστατος θα είναι ο καιρός. Οι βροχές και οι καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στη δυτική Ελλάδα, στην Ηπειρο και στα νησιά του Ιονίου. Ηπιότερες συνθήκες θα αντιμετωπίσουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Στη βόρεια Ελλάδα δηλαδή στη βόρεια Θεσσαλία, τη Θράκη και τη Μακεδονία περιμένουμε λίγες νεφώσεις το πρωί οι οποιες όμως το μεσημέρι και το απογευμα θα πυκνώσουν και θα βρέξει τοπικά ενώ δεν αποκλείεται να έχουμε και σποραδικές καταιγίδες.
Επίσης στην ανατολική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο παρ΄όλο που θα έχουμε καλό καιρό το πρωί, το μεσημέρι και το απόγευμα τα σύνεφα θα πυκνώσουν και δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν λίγες τοπικές μπόρες. Στις Κυκλάδες, την Κρήτη αλλά και στις περισσότερες περιοχές των νότιων νησιών καθώς και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι καλύτερος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 5 με 7 μποφόρ με τάσεις εξασθένισης. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 5 εως 17 με 18 βαθμούς, στα κεντρικά από 8 εως 22 βαθμούς και στα νησιά από 14 εως 22 βαθμούς κελσίου.
ΑΤΤΙΚΗ
Καλός θα είναι ο καιρός το πρωί με λιακάδα αλλά από το απόγευμα και μετά θα αναπτυχθούν λίγες αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν και δεν αποκλείεται να έχουμε λίγες βροχές στους ορεινούς όγκους του νομού στην Πάρνηθα και στον Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι - νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 εως 23 βαθμούς κελσίου.
Η πρόγνωση είναι του Μετεωρολόγου Τάσου Αρνιακού για το newsit

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου