19.4.12

Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Ζωζώ Ζάρπα

Έφυγε από τη ζωή από καρδιακό επεισόδιο, στα 73 της χρόνια, η ηθοποιός του θεάτρου και του κινηματογράφου, Ζωζώ. Οι συγγενείς και οι φίλοι της θα την αποχαιρετήσουν αύριο, Παρασκευή, στις 16:30, στο νεκροταφείο Χαλανδρίου.

Η Ζωζώ Ζάρπα έπαιξε στο Εθνικό Θέατρο, όπου συνεργάστηκε με κορυφαίους ηθοποιούς και ερμήνευσε ρόλους σε ταινίες του Νίκου Παπατάκη, της Τόνιας Μαρκετάκη και άλλων σκηνοθετών. Πήρε μέρος σε πολλές τηλεοπτικές παραγωγές, όπως «Κίτρινος Φάκελλος», «Βαμμένα Κόκκινα Μαλλιά» και εσχάτως στον «Δόκτωρα Ρούλη». Επιπλέον, είχε λάβει μέρος και σε αρκετές διαφημίσεις, με πιο χαρακτηριστική διαφήμιση γιαουρτιού στις ΗΠΑ που υποδύονταν την Ελληνίδα γιαγιά. Μαζί με τους Νίκο Βασταρδή, Έντα Δημοπούλου και Γιάννη Νεγρεπόντη ίδρυσαν το 1981 το θέατρο «Θεμέλιο».

Το 1992 το «Θεμέλιο» ίδρυσε την Ανώτερη Σχολή Δραματικής Τέχνης, με προοπτική την αναβάθμιση της θεατρικής παιδείας. Τελευταία συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο, δύο χρονιές με τον Βασίλη Τσιβιλίκα και η πιο πρόσφατη συνεργασία της είναι με τον Χάρη Ρώμα στο θέατρο και την τηλεόραση. Τη θλίψη της εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Αριστερά.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου