6.4.12

Προϊόντα με σιβουτραμίνη και σιλντεναφίλη χωρίς έγκριση των αρμόδιων φορέων

Χωρίς έγκριση των αρμόδιων φορέων διακινούνται τα προϊόντα Mince Belle, Everlax, Ever Slim Shake Mix Dietary Supplement Strawberry &  Chocolate, Perfect Men Dietary Supplement και Herbal Drink Acai-Man Mangosteen Dietary Supplement, τα οποία προωθούνται για την απώλεια βάρους ή για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας. 
 Όπως προκύπτει από ενημέρωση των αρχών των ΗΠΑ (FDA), τα παραπάνω προϊόντα περιέχουν τις φαρμακολογικά δραστικές ουσίες Sibutramine και Sildenafil, χωρίς σχετική αναφορά στην επισήμανσή τους. Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων, (ΕΟΦ), αναφέρει ότι η δραστική ουσία Sildenafil περιέχεται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα που προορίζονται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας. Μπορεί μάλιστα να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες εάν ληφθεί ανεξέλεγκτα, χωρίς να έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό.
 Η Sibutramine αποσύρθηκε πρόσφατα από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας. Ο ΕΟΦ εφιστά την προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον Οργανισμό και επισημαίνει ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητάς του από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το Διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου