10.3.12

Αύριο θα γίνει ...της πατάτας στην Αθήνα !!

Σε μία κοινή συνεργασία πέντε δήμοι της Αθήνας και συγκεκριμένα οι δήμοι Καισαριανής, Ζωγράφου, Βύρωνα, Ηλιούπολης και Αγίου Δημητρίου συμμετέχουν στο «Κίνημα της Πατάτας» και την Κυριακή θα διαθέσουν δεκάδες τόνους πατάτες σε τιμές κόστους στους δημότες τους.
Η διανομή των πατατών θα γίνει από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι, στην περιοχή Ασυρμάτου στον Άγιο Δημήτριο, στο ΙΚΑ της Ηλιούπολης, στο πάρκο Γουδή στον δήμο Ζωγράφου, στον Κουταλά (απέναντι από το Πυροφυλάκειο, πλησίον Στρατοπέδου Σακέτα) στο Βύρωνα και πίσω από το γήπεδο της Νήαρ Ήστ- στο σινέ Αιολία, στην Καισαριανή.
Όπως ανέφεραν, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, οι δήμοι αναμένεται στο άμεσο μέλλον να αναλάβουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες και για άλλα αγροτικά προϊόντα, όπως το λάδι και τα όσπρια. Όσον αφορά την ποιότητα της πατάτας, ξεκαθαρίστηκε ότι δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, αφού τα προϊόντα ελέγχονται από τις υγειονομικές υπηρεσίες και τους συνεταιρισμούς.
Στην Καισαριανή, σε δύο ημέρες έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον για 20 τόνους πατάτες, ενώ, ενδιαφέρον για 50 τόνους έχει εκδηλωθεί στο Δήμο Ζωγράφου. Στον Άγιο Δημήτριο, σε μιάμιση ημέρα η ζήτηση για πατάτες ξεπέρασε τους 20 τόνους. Περίπου 2000 δημότες Βύρωνα έχουν παραγγείλει μέχρι στιγμής 66 τόνους.
Σχετικά με τις οικονομικές συναλλαγές μεταξύ παρ αγωγών και καταναλωτών, ξεκαθαρίστηκε ότι θα πραγματοποιούνται ακριβώς όπως και στις λαϊκές αγορές με δελτία αποστολής και τιμολόγια, ενώ θα είναι παρούσες και όλες οι αρμόδιες αρχές, όπως η αστυνομία και το υγειονομικό, και υπογραμμίστηκε ότι καμία ανάμειξη και κανένα κέρδος δεν θα έχει κανένας από τους δήμους, οι οποίοι πραγματοποιούν τον συντονισμό και παρέχουν όλες τις απαιτούμενες διευκολύνσεις.ΤΑ ΝΕΑ

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου