16.3.12

Σφηκοφωλιές διαφθοράς υπουργεία και Ανεξάρτητες Αρχές !!

Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι καταγγελίες επιχειρηματιών που έχουν πέσει στα χέρια εκβιαστών-επίορκων υπαλλήλων του υπουργείου ανάπυξης και οικονομικών,ενώ έρχεται θύελα αποκαλύψεων για ανάλογες πρακτικές σε Ανεξάρτητες Αρχές με βαρύ οικονομικό περιεχόμενο, όπως η Επιτροπή Ανταγωνισμού..
Ο ένας μετά τον άλλον βγαίνουν οι επιχειρηματίες που έχουν πέσει στα χέρια των εκβιαστών -επίορκων υπαλλήλων υπουργείων ή οργανισμών. Όλοι εμφανίστηκαν μετά τις τελευταίες συλλήψεις. Τρομερές οι καταγγελίες του επιχειρηματία που αποκάλεσε το υπουργείο Οικονομικών σφηκοφωλιά. Περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα τις λαμογιές των στελεχών και των υπαλλήλων του υπουργείου..
Ανάλογη η κατάσταση που αποκαλύπτεται για το υπουργείο ανάπτυξης όπου μετά απο τις σχετικές καταγγελίες η νέα πολιτική ηγεσία έσπευσε να ξηλώσει 50 υπαλλήλους της Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων..Στο ίδιο πνεύμα έδωσε εντολή να «ανοίξουν» όλοι οι τραπεζικοί λογαριασμοί, μετά τη συνάντησή της με τον επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Ιω. Διώτη, ο οποίος της γνωστοποίησε ότι υπάρχουν καταγγελίες σε βάρος υπαλλήλων της παραπάνω διεύθυνσης..
Απο διάφορες πλευρές διατυπώνεται το ερώτημα γιατί τώρα οι καταγγελίες..
Η απάντηση για τα παραπάνω δυο υπουργεία,τα έργα και τις ημέρες αυτών που υπηρετούν εκεί δεν είναι γνωστή..
Στο STOPCARTEL όμως είναι γνωστές οι επανειλημένες επίσημες καταγγελίες ενάντια στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, την επιφορτισμένη απο την Ευρωπαική Ενωση και την Ελληνική πολιτεία Ανεξάρτητη Αρχή με την προστασία μας σαν πολιτών -καταναλωτών απο τη διαχρονική ληστεία των καρτέλ και μονοπωλείων που ευθύνονται για την σκανδαλώδη ελληνική ακρίβεια αγαθων και υπηρεσιών..
Οι γραπτές καταγγελίες αυτές που σχετίζονται με την σκανδαλώδη προστασία των οικονομικών συμμοριών που ληστεύουν τους πολίτες, απο την παραπάνω Αντιμονοπωλιακή Αρχή, έχουν περάσει απο το 2006 ,μεταξύ άλλων διαδοχικά-θα πρέπει να σημειωθεί αυτό-απο τα υπουργικά γραφεία των κκ.Σιούφα,Παπαθανασίου,Χατζηδάκη της Νέας Δημοκρατίας,Κατσέλη,Χρυσοχοίδη του ΠΑΣΟΚ,χωρίς να υπολογιστεί η αναφορά προς τον τ.πρωθυπουργό κ.Καραμανλή της ΝΔ με κοινοποίηση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ.Σανιδά -χωρίς να κουνηθεί φύλλο !
Οι καταγγελίες αυτές πέρασαν πριν δυο περίπου χρόνια και την πόρτα της Βουλής για να ερευνηθούν-υποτίθεται- απο την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ,η οποία δια τού τότε προέδρου της-σημερινού υπουργού δικαιοσύνης- Μιλτιάδη Παπαιωάνου δεσμεύτηκε κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης να καλέσει το STOPCARTEL σε ακρόαση, η οποία ποτέ φυσικά δεν πραγματοποιήθηκε..
Κόντρα σε όλα αυτά,το STOPCARTEL έχει ήδη ανατρέψει στο Διοιηκητικό Εφετείο Αθηνών δύο σκανδαλώσεις αποφάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού, με τις οποίες αυτή είχε σπεύσει να αθωώσει με αποφάσεις της την ένωση Ελληνικών τραπεζών για σύσταση καρτέλ όπως και μέλη του καταγγελθέντος απο το 2006 ελληνικού καρτέλ του σιδήρου.
Και οι δύο αυτές υποθέσεις που έπρεπε ήδη να είχαν ξαναδικαστεί απο την Ανεξάρτητη Αρχή παραμένουν θαμένες στην οδό Πατησίων και Κότσικα γωνία όπου αυτή κατοικοεδρεύει..
Μήπως το ..υπουργείο ανάπτυξης που την εποπτεύει πρέπει να σπεύσει και εκεί ;
stopcartel

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου