31.3.12

Έρχονται απολύσεις εκπαιδευτικών στα σχολεία !!

Την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών ως υπαλλήλων, άρα και απολύσεις, φέρνει στα σχολεία της χώρας με τροπολογία που κατέθεσε χτες στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας, Γιώργος Μπαμπινιώτης.
Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα στο Πρώτο Θέμα, η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί το 2013 και βάση αυτής από το 2014 θα ορίζονται οι προϊστάμενοι των διάφορων υπηρεσιών και διευθύνσεων.
Όπως τονίζεται, η απόφαση ήταν ειλημμένη εδώ και καιρό, ωστόσο αναβαλλόταν λόγω των αντιδράσεων των εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας, τα κριτήρια αξιολόγησης των εκπαιδευτικών καθώς και η διαδικασία αλλά και τα όργανα που θα κληθούν να την φέρουν εις πέρας θα καθοριστούν με προεδρικό διάταγμα ύστερα από κοινή πρόταση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας.
Αυτό το προεδρικό διάταγμα θα εκδοθεί τέσσερις μήνες μετά την δημοσίευση του νόμου. Στο ίδιο διάταγμα θα καθοριστούν και η «βαρύτητα των επί μέρους κριτηρίων για την προαγωγική διαδικασία και την αξιολόγηση της θητείας των εκπαιδευτικών σε θέσεις ευθύνης».

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου