30.3.12

Ο δήμος Πύλου-Νέστορος στις "Βενετσιάνικες Πορείες" !!

Στην 1η Συνεδρίαση της επιτροπής του Ευρωπαϊκού Ομίλου Οικονομικού Σκοπού (ΕΟΟΣ) Marco-Polo System που διοργανώνει τις πολιτιστικές και τουριστικές διαδρομές – Οι Βενετσιάνικες Πορείες - που πραγματοποιήθηκε στις 27 Μαρτίου 2012 στη Βενετία συμμετείχε εκ μέρους του Δήμου Πύλου-Νέστορος ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Πετρόπουλος .
Η συνάντηση έλαβε χώρα παρά την έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης στη Βενετία και αφορούσε δράσεις διαδικασίες και προσδιορισμό στρατηγικών που θα ακολουθήσει το ΕΟΟΣ Marco-Polo System σε επιστημονικό και τεχνικό επίπεδο με σκοπό τη δημιουργία ενός διακρατικού δικτύου και να σχεδιαστούν οι πρώτες κοινές ενέργειες δια μέσω των οποίων μπορεί να εξελιχθεί σε γενική, πολιτιστική και τουριστική προοπτική για τις χώρες που συμμετέχουν σε αυτό.
Ο ιστορικός δεσμός που υπάρχει μεταξύ της Βενετίας , της θάλασσας και της πολυετούς παρουσίας της στη Μεσόγειο και αλλού, όπως παραδείγματος χάρη ο δρόμος του εμπορίου και της διάδοσης του πολιτισμού και της σκέψης, μπορεί και τώρα να βρίσκει ένα μοντέρνο τρόπο ανάγνωσης της αξιοποίησης αυτής της κληρονομιάς που να ερμηνεύεται πολυρυθμιστικά.
Η Ελλάδα είναι η Χώρα όπου αναπτύχθηκαν πολλοί κοινοί πολιτιστικοί αλλά και κοινωνικοί και οικονομικοί δεσμοί με την Βενετία και έχει κάθε λόγο να προωθήσει στρατηγικές τουριστικής ανάπτυξης μέσω προβολής της ιστορικής και πολιτιστικής κληρονομιάς πολλών αιώνων που μπορεί να χρηματοδοτήσει το παραπάνω δίκτυο Marco-Rolo System.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι από Ιταλία, Ελλάδα, (διάφοροι Δήμοι) , Αλβανία, Κροατία, Σλοβενία και Τουρκία.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ ΝΕΑ και ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αρχειοθήκη ιστολογίου